Lavrov acuză „unii oficiali” de la Pentagon că vor să-l omoare pe Putin

Data publicării:
serghei lavrov gesticuleaza
Serghei Lavrov, ministrul de Externe rus. Foto: Profimedia

Ministrul de externe al Rusiei, Serghei Lavrov, acuză într-un interviu acordat TASS „unii oficiali” de la Pentagon că au amenințat cu „eliminarea fizică a șefului statului rus”. „Ar trebui să se gândească foarte atent la posibilele consecințe”, spune ministrul rus de externe.

Lavrov a vorbit despre „confruntarea” dintre Rusia și Occident și despre retorica nucleară. După ce a amenințat Ucraina și a avertizat Occidentul în legătură cu „pericolul escaladării crizei ucrainene”, ministrul rus de externe a spus despre folosirea armelor nucleare în Ucraina este doar „o speculație” inventată de „propaganda occidentală”.

„Vorbim despre cu totul altceva: politica Occidentului de izolare totală a țării noastre este extrem de periculoasă. Ea suportă riscul de a aluneca într-o ciocnire armată directă între puterile nucleare”, spune Lavrov.

Lavrov a criticat-o pe Liz Truss, fostul premier al Marii Britanii, despre care a spus că „fără nicio umbră de îndoială”, a declarat în timpul dezbaterii preelectorale că „este destul de pregătită să ordone o lovitură nucleară” și a acuzat oficiali de la Pentagon că ar vrea să îl omoare pe Putin.

„Washington a mers cel mai departe - acolo unii oficiali de la Pentagon au amenințat de fapt că vor da o „lovitură de decapitare” Kremlinului, dar de fapt este o amenințare cu eliminarea fizică a șefului statului rus. Dacă astfel de idei sunt născocite de cineva, acest cineva ar trebui să se gândească foarte atent la posibilele consecințe ale unor astfel de planuri”, a mai spus Lavrov.

Acesta spune despre relațiile ruso-americane că „sunt într-o stare deplorabilă”.

„Când construim un dialog în orice împrejurare, pornim de la principiul reciprocității. Adică acționăm, de regulă, după principiul „ochi pentru ochi”, dar nu neapărat simetric. (...) În planificarea noastră, luăm în considerare principiul care a funcționat în timpul Războiului Rece: principiul coexistenței pașnice a statelor cu sisteme politice și socio-economice diferite”, a mai declarat ministrul rus de externe.

Editor : R.K.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri