Lavrov amenință că cererea Ucrainei de rachete poate implica o țară terță în conflict: „Acest risc există, desigur”

Data publicării:
Russia's Foreign Minister Sergei Lavrov gives a press conference
Serghei Lavrov amenință țările care oferă armament Ucrainei. Foto: Profimedia

Ucraina depășește orice limită a decenței cerând armament Occidentului și, de asemenea, provoacă implicarea Occidentului în conflict, prin furnizarea de lansatoare multiple de rachete (MLRS), a afirmat miercuri ministrul rus de externe, Serghei Lavrov. 

„Acest risc (de a implica o țară terță în conflictul din Ucraina - n.r.) există, desigur. În primul rând, ceea ce cere regimul de la Kiev atât de categoric - într-o manieră de business, aș spune - de la patronii lor occidentali depășește orice limită a decenței și comunicării diplomatice. În al doilea rând, aceasta este o provocare directă, cu scopul de a atrage Occidentul în conflict”, a declarat Serghei Lavrov miercuri, în timpul unei vizite în Arabia Saudită, citat de agenția TASS.

„Politicienii occidentali sănătoși la cap” înțeleg riscurile extinderii conflictului și nu sunt de acord cu un astfel de scenariu, dar nu tot Occidentul aderă la acest punct de vedere, a mai observat Lavrov.

„O să spun franc că în Uniunea Europeană, în special în partea de nord, sunt politicieni care sunt gata să facă această nebunie pentru a-și satisface ambițiile, dar țările serioase din Uniunea Europeană, bineînțeles, sunt foarte conștiente că un astel de scenariu este inacceptabil”, a adăugat Lavrov.

Citește și: Peskov: SUA „toarnă gaz pe foc” prin livrarea de rachete. Kremlinul nu exclude o întâlnire Putin-Zelenski

Editor : B.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri