Lavrov spune că America subjugă Europa pentru a distruge Rusia și o acuză de o abordare comparabilă cu „soluția finală” a lui Hitler

Data publicării:
Serghei Lavrov
Ministrul de Externe rus Serghei Lavrov. Foto: Profimedia Images

Ministrul rus de externe Serghei Lavrov a declarat miercuri că Statele Unite au adunat o coaliție de țări europene pentru a rezolva „chestiunea rusă”, în același mod în care Adolf Hitler a căutat o „soluție finală” pentru eradicarea evreilor din Europa, scrie Reuters. Pe de altă parte Lavrov a mai spus că nu a vazut nicio propunere serioasă din partea Ucrainei pentru pace.

Lavrov, care a provocat o furie internațională anul trecut cu remarci despre Hitler, a spus că Washington folosește aceeași tactică ca Napoleon și naziștii în încercarea de a subjuga Europa pentru a distruge Rusia.

Folosind Ucraina ca împuternicit, a spus el, „ei duc război împotriva țării noastre cu aceeași sarcină: „soluția finală” a chestiunii ruse”.

„Așa cum Hitler dorea o „soluție finală” la problema evreiască, acum, dacă citiți politicienii occidentali... ei spun clar că Rusia trebuie să sufere o înfrângere strategică”.

„Soluția finală” a fost planul Holocaustului lui Hitler, care a dus la uciderea sistematică a 6 milioane de evrei, precum și a membrilor altor minorități.

Şeful diplomaţiei ruse a asigurat că Moscova este gata să discute despre conflict cu ţările occidentale şi să răspundă la orice propunere serioasă, dar că orice discuţie trebuie să abordeze şi preocupările în context mai larg ale Rusiei cu privire la securitate.

Lavrov şi-a reiterat apelul către NATO de a-şi retrage "infrastructura militară" din Ucraina şi din alte ţări apropiate de graniţele Rusiei.

El a comparat totodată recentele acţiuni ale SUA cu cele ale lui Adolf Hitler şi Napoleon Bonaparte, spunând că Washingtonul a subjugat Europa pentru a duce război cu Moscova, printr-o tactică ce a mai fost folosită în istorie de liderul nazist şi împăratul francez.

"SUA, prin intermediul Ucrainei, poartă un război împotriva ţării noastre cu aceeaşi misiune: soluţionarea finală a problemei ruse", a declarat Serghei Lavrov.

 

Editor : D.D.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri