Le Pen nu a fost primită de Donald Trump la Trump Tower

Data actualizării: Data publicării:
French Far-Right National Front President Marine Le Pen Is At Henin Beaumont For North Regional Elections
FOTO: Gulliver/GettyImages

Marine Le Pen a fost la Trump Tower, joi, la New York, însă nu s-a întâlnit cu viitorul preşedinte american şi nici cu echipa lui, a declarat un purtător de cuvânt al miliardarului, relatează News.ro.

French Far-Right National Front President Marine Le Pen Is At Henin Beaumont For North Regional Elections
FOTO: Gulliver/GettyImages

„Nicio întâlnire cu nimeni (...) Este o clădire publică”, a declarat Sean Spicer, care va fi purtătorul de cuvânt al miliardarului newyorkez după ce acesta se va instala la Casa Albă, vinerea viitoare.

Candidata Frontului Naţional (FN, de extremă dreapta) în alegerile prezidenţiale franceze din aprilie-mai a fost văzută intrând într-un ascensor din clădirea în care învingătorul în alegerile prezidenţiale din SUA îşi are biroul, însă ea a refuzat să le spună jurnaliştilor prezenţi scopul vizitei, care nu era înscrisă în programul de campanie.

Marine Le Pen a fost văzută în interiorul turnului negru de pe Fifth Avenue împreună cu Louis Aliot, partenerul ei şi vicepreşedintele FN, cu Ludovic De Danne, consilierul ei diplomatic, şi cu omul de afaceri George Guido Lombardi, un prieten al lui Donald Trump, care locuieşte în Trump Tower.

George Lombardi a declarat pentru presă că a ieşit la o cafea, în turn, cu Marine Le Pen, pe care o cunoaşte de 20 de ani. El a precizat că preşedinta FN nu a cerut o întrevedere cu Donald Trump.

Lombardi a precizat că ei au participat miercuri la o sărbătoare, la care se aflau diverse persoane, oameni de afaceri şi diplomaţi care, credeau ei, pot să-i ajute să strângă fonduri de campanie.

„Aceasta este o întâlnire întru totul privată pe care a avut-o cu anumiţi prieteni de-ai noştri”, a declarat George Lombardi. „Unele persoane au cerut să se întâlnească cu ea în urmă cu mult timp, iar ea se afla acolo pur şi simplu pentru că se întâmplă ca eu să locuiesc aici”, a adăugat el.

Marine Le Pen, unul dintre puţinii reprezentanţi politici francezi care şi-au afişat preferinţa faţă de Donald Trump în detrimentul lui Hillary Clinton în campania electorală americană, întâmpină dificultăţi în strângerea de fonduri pentru campania sa, atât în Franţa, cât şi în străinătate.

Şefa extremei-drepte franceze caută, de asemenea, să-şi sporească vizibilitatea pe plan internaţional şi efectuează deplasări în afara Franţei. Echipa sa a anunţat în aprilie că ea se va duce în Regatul Unit cu ocazia ieşirii ţării din Uniunea Europeană (UE), însă ea a renunţat până la urmă, după ce nu a fost declarată binevenită de tabăra care susţine Brexitul.

Anturajul ei a confirmat călătoria la New York, pe care a prezentat-o drept o deplasare privată. „Și-a luat o pauză de două zile”, a declarat directorul ei de campanie, David Rachline.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri