Liderii lumii și-au luat la revedere de la Angela Merkel - VIDEO

Data publicării:
angela merkel surade in timp ce pe langa ea trece mario draghi
Angela Merkel a participat la ultimul ei summit G20 în calitate de cancelar al Germaniei Foto: Profimedia Images

Dincolo de unele neînțelegeri și concluzii nu tocmai pe gustul tuturor, summitul G20 de la Roma a adus și un moment emoționant. Liderii lumii și-au luat la revedere de la Angela Merkel. Cancelarul german, care se retrage, a participat la ultimul ei summit G20, iar omologii săi i-au adus flori și au apaludat-o.

A fost ultimul summit G20 din cariera Angelei Merkel, care, după 16 ani, spune adio politicii la nivel înalt. Florile și ovațiile au alcătuit duminică tabloul ieșirii din scenă a celei considerate liderul de facto al Uniunii Europene.

„Vreau să-i mulțumesc în mod special Angelei Merkel, pentru care acesta este ultimul summit G20. Siguranţa sa, autoritatea și determinarea de a obţine un consens - şi cred că ştim cu toții cât de puternică este această determinare - au fost de neprețuit pentru acest grup. Îi vom prețui moștenirea pentru mult, mult timp. Mulțumesc, Angela! Mulțumesc!”, a spus gazda reuniunii, premierul italian Mario Draghi. El i-a oferit Angelei Merkel un buchet de trandafiri multicolori, în timp ce ceilalţi şefi de stat şi guvern s-au ridicat de pe scaune şi au aplaudat.

Editor : Luana Pavaluca

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri