Liderul campaniei pro Brexit este de acord cu organizarea celui de-al doilea referendum

Data publicării:
nigel farage

Nigel Farage, fostul lider al partidului UKIP, formațiunea care a sprijinit votul pentru ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană, declară că ar susține un al doilea referendum privind Brexitul, pentru a pune capăt „miorlăierilor” celor care s-au împotrivit ieșirii din UE, relatează BBC News.

Farage a declarat pentru Channel 5 că un nou vot „ar ucide” timp de o generația campania celor din tabăra „Remain”, care susțineau că Marea Britanie trebuie să rămână în UE. El s-a declarat convins că un nou vot în favoarea Brexitului ar fi validat de „un procent mult mai mare decât data trecută”.

Nigel Farage este una dintre figurile principale care au susținut campania pro Brexit la referendumul organizat în iunie 2016. Data la care Regatul Unit va ieși, oficial, din Uniunea Europeană a fost stabilită, după lungi negocieri, pentru 29 martie 2019.

După referendum, Nigel Farage a recunoscut la un post de televiziune că tabăra pro Brexit a mințit când a pus pe autobuze un mesaj conform căruia toți banii pe care Marea Britanie îi dă Uniunii Europene ar putea fi redirecționați spre sistemul de sănătate.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri