Liderul deputaților UDMR spune că e de acord cu „o discuţie aşezată, punctuală” pe comasarea ministerelor: Nu dorim să părăsim guvernul

Data publicării:
Liderul deputaților UDMR, Csoma Botond
Liderul deputaților UDMR, Csoma Botond.Foto: Facebook

Liderul deputaţilor UDMR, Botond Csoma, a declarat,marţi, că, în principiu, cei de la UDMR sunt de acord să aibă „o discuţie aşezată, punctuală”, pe comasarea ministerelor, la negocierile pentru formarea noului guvern. Despre o ieşire de la guvernare, el a spus că cei de la UDMR „nu îşi doresc să părăsească acest guvern”.

„Eu din câte ştiu negocierile vor începe în zilele următoare. Ce este cert, vom începe negocierile şi vom vedea. Dacă vorbim de comasare, atunci vorbim de comasare la nivel principial şi atunci înseamnă că orice minister poate fi comasat cu alt minister”, a precizat liderul deputaţilor UDMR în emisiunea Proiect de ţară: România. 

 Botond Csoma a mai spus că, „dacă vrem un Guvern mai suplu, putem discuta despre comasare, dar nu doar ministerul Sportului”. 

„În principiu suntem de acord să avem o discuţie aşezată, punctuală, pe comasare. Atunci discutăm de toate ministerele. Suntem de acord cu o discuţie pe comasare. Vom vedea la negocieri în ce registru vom discuta”, a precizat deputatul UDMR.

Întrebat dacă UDMR vrea să rămână la guvernare sau ar putea ieşi din coaliţie, Botond Csoma a precizat: „Noi dorim să guvernăm pentru binele acestei ţări, vom vedea la negocieri, nu ne dorim să părăsim acest guvern”, adăugând că „negocierea de fond nici nu a început”.

Marți, PSD și PNL s-au reunit în ședință, pentru a stabili mandatul de negociere pentru rocada premierilor. Printre subiectele discutate s-a numărat și scoaterea UDMR de la guvernare pentru a rămâne mai multe ministere de împărțit între PSD și PNL. 

Editor : Adrian Dumitru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri