Liderul interimar al Bisericii Ortodoxe Sârbe a făcut și el COVID, după ce a condus funeraliile fostului patriarh

Data publicării:
Arhiepiscopul Hrizostom Jevic oficiind o slujba
Arhiepiscopul, Hrizostom Jevic, în vârstă de 68 de ani, care asigură interimar conducerea Bisericii Ortodoxe Sârbe, după moartea patriarhului Irineu, a fost diagnosticat cu COVID-19 Foto: Profimedia

Liderul interimar al Bisericii Ortodoxe Sârbe, care a preluat funcția după moartea Patriarhului Irineu provocată de COVID-19, a fost spitalizat în urma infectării cu noul coronavirus. Hrizostom, în vârstă de 68 de ani, se află într-o clinică din Belgrad, dar nu au fost date detalii despre starea sa de sănătate.

Hrizostom a condus în urmă cu două săptămâni funeraliile Patriarhul Irineu, la care au participat mii de oameni. Nici el și nici ceilalți prelați nu au purtat atunci mască. 

Fostul patriarh sârb Irineu, în vârstă de 90 de ani, s-a infectat cu COVID-19 și a murit, după ce la rândul său prezidase funeraliile mitropolitului din Muntenegru, Amfilohie, ucis și el tot de noul coronavirus.

Serbia, cu o populaţie de şapte milioane de locuitori, se confruntă cu o creştere puternică a numărului de contaminări. Peste 200.000 de persoane au fost contaminate şi mai mult de 1.800 au murit din cauza COVID-19 până în prezent.

Editor : Luana Pavaluca

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri