Liderul pro-rus din Donețk spune că Rusia trebuie să lanseze următoarea fază a operațiunii militare, inclusiv în Transnistria

Data publicării:
Denis Pușilin
Denis Pușilin, autoproclamatul lider al Donețkului. Foto: Profimedia Images

Liderul pro-rus din regiunea separatistă ucraineană Donețk a declarat marți că Moscova ar trebui să lanseze următoarea etapă a campaniei sale militare în Ucraina, după ce va ajunge la frontierele regiunii, informează Reuters. Această nouă etapă ar include și Transnistria.

Denis Pușilin, liderul autoproclamatei Republici Populare Donețk, a declarat într-un talk show rusesc difuzat online că următoarea fază a intervenției militare a Rusiei este crucială în urma incidentelor de securitate din afara regiunii.

Pușilin a vorbit despre exploziile care au avut loc luni în regiunea separatistă a Moldovei, Transnistria, la granița cu Ucraina, precum și despre acuzațiile rușilor cu privire la bombardarea unor regiuni de la graniță.

„Ritmul în care operațiunea (militară) ajunge la granițele noastre este important pentru noi pentru a lansa următoarea sa fază, care este necesară după ceea ce am văzut în regiunile de frontieră cu Transnistria și Rusia”, a declarat Pușilin, citat de agenția de presă RIA.

În ultimele două zile, în Transnistria au avut loc mai multe explozii. După exploziile de luni de la așa-zisul Minister al Securităţii de Stat din Tiraspol, marți au avut loc alte două explozii în orașul Maiak din regiunea Grigoriopol, la două turnuri radio-tv.

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a convocat Consiliul Suprem de Securitate al țării pentru ora 13.00, după incidentele din Republica separatistă. 

Guvernul Republicii Moldova a transmis luni seară că obiectivul urmărit de atacul cu lansator de grenade asupra clădirii așa-zisului minister al securității din Transnistria „ține de crearea pretextelor pentru tensionarea situației de securitate”

Editor : R.K.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri