Liderul unui cult sexual din Turcia, condamnat la peste 1.000 de ani de închisoare. Cum a devenit cunoscut în toată lumea Adnan Oktar

Data actualizării: Data publicării:
Adnan Oktar
Adnan Oktar FOTO: Profimedia Images

Un televanghelist turc a fost condamnat luni la 1.075 de ani de închisoare pentru conducerea unui cult vechi de zeci de ani ai cărui membri au fost acuzați de infracțiuni diverse, pornind de la violuri și agresiuni sexuale și până la șantaj, spălare de bani și chiar spionaj.

Adnan Oktar, care a scris cărți despre creaționismul islamic sub pseudonimul Harun Yahya, a fost judecat la Istanbul alături de alți 236 de presupuși membri ai rețelei sale, potrivit Agenției Anadolu, citată de Bloomberg.

A devenit cunoscut în Turcia în decursul anilor în special prin emisiunile TV provocatoare difuzate pe propriul său canal. Liderul cultului apărea înconjurat mereu de femei tinere pe care le numea „pisoi”, femei care erau adesea îmbrăcate în ținute sumare, în timp ce exprima opinii cu privire la chestiuni religioase și politice.

Oktar, 64 de ani, și sute de adepți ai săi au fost arestați în 2018, iar canalul său TV a fost închis.

Cartea lui Oktar „Atlasul creației”, care combate teoria evoluției, afirmând că toate formele de viață au fost create de Dumnezeu într-o formă „perfectă”, a fost zărită anul trecut pe un raft, în spatele președintelui Băncii Centrale Europene Christine Lagarde, în timp ce vorbea la un summit online despre pandemia.

Mii de exemplare gratuite ale cărții au fost trimise prin poștă politicienilor, jurnaliștilor și școlilor din întreaga lume. Lagarde nu a citit niciodată cartea, a spus o persoană din anturajul ei.

Editor : D.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri