Linda Kasabian, femeia care stătea de pază la crimele "Familiei Manson", a murit la 73 de ani

Data actualizării: Data publicării:
Charles Manson
Charles Manson la proces, în 1969. Sursa foto: Profimedia Images

Linda Kasabian, membră a cultului "Familia Manson" condus de Charles Manson, a murit la vârsta de 73 de ani, informează The Guardian.

Membrii cultului, alături de Charles Manson, au ucis-o pe actrița Sharon Tate în 1969, pe când era însărcinată în opt luni și soția regizorului Roman Polanski. Alte trei persoane aflate în locuința lor dintr-un cartier exclusivist din Los Angeles au fost ucise și ele.

Linda Kasabian avea 20 de ani la momentul crimelor și a stat de pază în timp ce membrii cultului conduși de Charles Manson au comis crimele. Noaptea următoare, i-a însoțit pe membrii cultului și la locuința cuplului Leno și Rosemary LaBianca, iar cei doi au fost uciși.

Kasabian nu a participat în mod direct la crime și a primit imunitate din partea procurorilor pentru a depune mărturie împotriva lui Charles Manson și a altor patru adepți. Toți cei cinci acuzați au fost condamnați.

Charles Manson, un fost condamnat, a adunat un grup de oameni, printre care și Kasabian, în ruinele unui fost platou de filmare aflat la nord-vest de Los Angeles. În vara anului 1969, Manson și-a îndemnat adepții, în mare parte femei tinere, să ucidă șapte persoane. Procurorii susțin că Manson încerca să pornească un război rasial.

Charles Manson a fost condamnat la moarte în 1969 pentru crimele "familiei Manson" și uciderea unui prieten - Gary Hinman. El a scăpat de pedeapsa capitală când Curtea Supremă din California a declarat pedeapsa cu moartea neconstituțională, însă și-a petrecut restul vieții în închisoare. A murit în 2017.

Moartea lui Linda Kasabian a fost anunțată în publicația Tacoma News Tribune, fără să fie precizată cauza morții. Kasabian a trăit o viață discretă în urma crimelor și procesului uriaș care a urmat, iar potrivit certificatului său de deces și-a schimbat numele în Chiochios.

În 2009, Vincent Bugliosi, procurorul șef în cazul crimelor "familiei Manson", a spus că "dacă a existat un martor cheie al acuzării, el a fost Linda Kasabian. Fără mărturia ei, ar fi fost foarte greu de obținut condamnarea lui Manson și a celorlalți acuzați".

Editor : Vlad Mironescu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri