Sari la conținut

Lira sterlină scade din cauza scorului strâns indicat de sondaje pentru alegerile britanice din iunie

Lira sterlină era în scădere, miercuri, după ce un nou sondaj de opinie a arătat că Partidul Conservator al premierului Theresa May riscă să nu obţină o majoritate clară la alegerile naţionale din 8 iunie, transmite Bloomberg.

General Election - Documents Stock

FOTO: Gulliver/GettyImages

Moneda britanică a coborât cu 0,3%, la 1,2816 dolari pe unitate, iar în timpul tranzacţiilor a atins 1,2791 dolari pe unitate, aproape de un minim al ultimei luni, de 1,2775 dolari pe unitate, înregistrat vineri.

Totodată, lira a scăzut la 0,8738 euro pe unitate, aproape de cel mai redus nivel al ultimelor opt săptămâni, care a fost de 0,8750 euro pe unitate și a fost atins vineri.

Un sondaj realizat de YouGov a arătat că Partidul Conservator ar putea pierde 20 din cele 330 de locuri deţine în Parlament, în timp ce Partidul Laburist aflat în opoziţie ar putea câştiga aproape 30 de locuri, a relatat The Times.

Informaţia a apărut după o serie de sondaje de opinie potrivit cărora conservatorii au un avantaj strâns, ceea ce a redus încrederea investitorilor că May va obţine cu uşurinţă majoritatea în alegeri.

Premierul conservator Theresa May a convocat în aprilie alegeri anticipate, motivând că are nevoie de susţinerea Parlamentului pentru a trece cu bine peste Brexit.

(text: News.ro)