Liz Truss, în ultimul discurs ca premier, spune că a acționat „urgent și decisiv” în mandatul de 44 de zile

Data actualizării: Data publicării:
Liz Truss
Liz Truss va prezenta, luni, oficial, demisia sa Regelui Charles. Foto: Profimedia Images

Liz Truss a susținut ultimul discurs în calitate de prim-ministru în fața reședinței oficiale de la Downing Street Nr. 10. Truss a spus că a acționat „urgent și decisiv” în timpul mandatului său de 44 de zile și a spus că viitorul guvern trebuie să fie „îndrăzneț” pentru a rezolva problemele cu care se confruntă societatea britanică.

„Trebuie să profităm de libertățile noastre obținute prin Brexit pentru a face lucrurile altfel, Asta înseamnă să oferim mai multă libertate cetățenilor noștri și să redăm puterea instituțiilor democratice.

Înseamnă taxe mai puțin, în așa fel încât oamenii să poată să păstreze mai mulți din banii pe care îi câștigă. Și înseamnă să producem creșterea care să ducă la mai multă securitate în muncă, salarii mai mari și oportunități mai multe pentru copiii și pentru nepoții noștri”, a spus Liz Truss, care i-a urat „succes” lui Rishi Sunak.

Actuala șefă a guvernului britanic urmează să meargă în ultima sa întâlnire cu Regele Charles pentru a-și prezenta demisia. Suveranul se va întâlni, apoi, cu Rishi Sunak, căruia îi va încredința mandatul pentru formarea guvernului.

Editor : Adrian Dumitru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri