Lovit de criza coronavirus, un zoo din Germania ar putea să sacrifice o parte din animale care să devină hrană pentru celelalte

Data actualizării: Data publicării:
vidră, gradina zoologica
FOTO: Getty Images

Directorul unei grădini zoologice din nordul Germaniei spune că, în curând, animalele ar putea fi hrănite cu alte animale, pentru ca parcul să poată supraviețui acestei perioade.

„Am făcut o listă cu animalele pe care va trebui să le sacrificăm mai întâi", a spus Verena Kaspari, de la Grădina zoologică Neumünster, pentru Die Welt, citată de BBC NEWS.

Verena Kaspari a spus că uciderea unor animale pentru ca altele să poată trăi ar fi o ultimă soluție și cea mai „neplăcută”, dar nici așa nu s-ar rezolva problema financiară.

Focile și pinguinii au nevoie de cantități mari de pește proaspăt zilnic, a spus ea. „Dacă nu o să mai avem, va trebui să eutanasiez animalele, decât să le las să moară de foame”, a mai spus Kaspari.

„În cel mai rău caz, ar trebui să hrănim unele dintre animale cu altele”, a completat ea.

Grădina zoologică condusă de Kaspari aparține unei asociații care nu este acoperită de fondul de urgență prevăzut de stat pentru întreprinderile mici. Ea estimează că pierderea grădinii zoologice din această primăvară va fi de aproximativ 175.000 de euro.

Pe lângă apeluri pentru donații directe, grădinile zoologice din Germania cer un ajutor guvernamental de 100 milioane euro pentru a putea trece peste perioada de criză şi pentru a putea salva animalele.

Asociația națională a grădinilor zoologice din Germania (VdZ) afirmă că parcurile zoologice, spre deosebire de multe alte afaceri, nu pot intra în „hibernare” și să apeleze reducă costurile, deoarece animalele trebuie hrănite și îngrijite zilnic.

Pe de altă parte, conducerea grădinii zoologice Schonbrunn, din Viena, spune că a supravieţuit până acum din fondurile de rezervă, dar a trimis 70% dintre angajaţi în şomaj tehnic.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri