Lovitură pentru SUA: Irakul a votat pentru expulzarea militarilor americani din ţară

Data actualizării: Data publicării:
U.S. Military Trains Iraqi Army
FOTO: John Moore/Getty Images

Informatie de ultimă oră. Lovitură pentru Statele Unite, la trei zile de la uciderea generalului iranian Qasem Soleimani. Parlamentul din Irak, țara în care a fost ucis ofițerul, a votat în urmă cu puțin timp expulzarea celor 5.200 de militari americani aflați pe teritoriul țării.

Parlamentul de la Bagdad a adoptat duminică o rezoluție prin care cere Guvernului să expulzeze trupele americane din Irak, în urma unui raid aerian al forțelor SUA care l-a vizat pe generalul iranian Qasem Soleimani, relatează MEDIAFAX.

Rezoluția solicită Guvernului irakian să anuleze cererea de asistență adresată coaliției coordonată de SUA, care operează în Irak împotriva rețelei teroriste Stat Islamic.

„Guvernul irakian trebuie să lucreze pentru a pune capăt prezenței oricăror trupe străine pe teritoriul irakian și pentru a le interzice să folosească spațiul terestru, aerian sau acvatic indiferent de motiv”, se afirmă în rezoluție.

Premierul irakian Adel Abdul Mahdi a cerut Parlamentului să ia măsuri urgente și să pună capăt prezenței trupelor străine cât mai curând posibil. Liderul de la Bagdad a acuzat SUA de încălcarea suveranității Irakului.

Informaţia vine în contextul în care Statele Unite se pregăteau să trimită 3000-3500 de militari suplimentari în Orientul Mijlociu după ce tensiunile au crescut în regiune în urma asasinării generalului iranian Qasem Soleimani. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri