Lula și Putin au discutat despre „relațiile strategice” dintre Brazilia și Rusia

Data publicării:
Lula da Silva vorbind la un microfon
Lula da Silva, președintele ales al Braziliei. Foto: Profimedia Images

Lula da Silva, președintele ales al Braziliei a declarat, marți, că a discutat cu Vladimir Putin și că dictatorul rus i-a transmis felicitările sale pentru victoria în alegeri, relatează Reuters. Conform Kremlinului, Putin a discutat cu Lula despre „relațiile strategice” dintre Rusia și Brazilia.

„Putin m-a felicitat pentru victoria în alegeri și mi-a urat să am o guvernare bună și s-a exprimat în favoarea consolidării relațiilor dintre țările noastre”, a scris Lula da Silva pe Twitter.

„Brazilia a revenit și caută dialog cu toată lumea și este angajată la măsuri pentru o lume cu pace și lipsită de foamete”, a spus Lula, făcând referire la situația din Ucraina invadată de armata rusă.

La începutul anului, Putin a spus că are „relații bune” și cu Lula și cu Bolsonaro. De altfel, președintele de extremă-dreapta, învins recent în alegeri de Lula, s-a deplasat la Moscova chiar în februarie, cu câteva zile înainte ca dictatorul rus să declanșeze invazia sa sângeroasă împotriva țării vecine.

Lula intenționează să viziteze SUA și China la începutul  mandatului său, care începe la 1 ianuarie. Președintele ales încearcă să sublinieze că „Brazilia s-a întors” pe scena internațională după înfrângerea extremistului Bolsonaro.

Brazilia și Rusia fac amândouă parte din grupul BRICS (Brazilia, Rusia, India, China, Africa de Sud) al economiilor emergente.

Editor : Adrian Dumitru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri