„Luna de miere politică” a lui Joe Biden s-a încheiat. Președintele american scade în popularitate

Data actualizării: Data publicării:
Președintele SUA, Joe Biden, la o conferință de presă în care a explicat motivele care au stat în spatele deciziei de a retrage trupele americane din Afganistan
Gradul de popularitate al președintelui Joe Biden, a început să scadă după opt luni de mandat la Casa Albă. Foto: Profimedia Images

Popularitatea președintelui Joe Biden a început să scadă în ultima perioadă, conform celui mai nou sondaj al AP-NORC. Conform acestuia, gestionarea pandemiei, a economiei și a politicii externe sunt în spatele scăderii în sondaje a lui Joe Biden.

În prezent, 54% din americani aprobă acţiunile lui Joe Biden legate de pandemie, deşi, în iulie, două treimi dintre cetățeni erau de acord cu măsurile luate de el.

De asemenea, 51% din americani nu sunt de acord cu modul în care Biden gestionează problemele de politică externă, în timp de 46% din ei nu aprobă modul în care președintele gestionează problemele de securitate naţională.

În ceea ce priveşte economia, 49% din americani sunt de acord cu modul în care preşedintele SUA acţionează, comparativ cu luna iulie, când 57% îi aprobau acţiunile.

Per total, activitatea de până acum a lui Joe Biden este aprobată de 54% din americani, faţă de 59%, în iulie.

Sondajul a fost realizat în perioada 12 - 16 august, pe un eşantion reprezentativ de 1.729 de adulţi.

Scăderea popularităţii lui Joe Biden vine și ca urmare a deteriorării situaţiei din Afganistan, pe fondul retragerii trupelor americane şi al preluării puterii de către talibani.

Editor : Adrian Dumitru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri