Lunetista poreclită „Albă-ca-Zăpada”, lichidată în Ucraina

Data publicării:
Anastasia Slobodyanyuk
Anastasia Slobodyanyuk

Anastasia Slobodyanyuk, o tânără ucraineană supranumită „Albă-ca-Zăpada”, care s-a alăturat trupelor pro-ruse din estul Ucrainei, ar fi fost ucisă de rebeli, informează Metro

Anastasia Slobodyanyuk
Anastasia Slobodyanyuk

Slobodyanyuk ar fi fost lichidată de un lunetist ucrainean, în districtul Spartak din Donețk. Aceasta își luase singură porecla de „Albă-ca-Zăpada”, însă a refuzat să spună de ce a ales acest nume: „Nu sunt dintr-o poveste, eu sunt din Crimeea. Durează ani de zile să devii lunetist. Acum eu sunt doar o trăgătoare bună, care nu folosește un Kalashnikov, ci o armă cu lunetă”, ar fi mărturisit ea.

Tânăra în vârstă de 26 de ani s-ar fi alăturat luptătorilor pro-ruși, după ce a privit înmormântarea unei fetițe de numai cinci ani, ucise în asediul din Slavyansk, în 2014. „Când a văzut fotografia copilei în sicriu, îmbrăcată într-o rochie albă, cu funde, a spus că nu mai poate sta degeaba acasă. Nu s-ar fi putut ierta”, au declarat apropiați ai acesteia.

„Inacceptabilul nu poate fi acceptat. Dacă nu oprești răul, devii tu însuți răul”, declara Slobodyanyuk.

Ea a luat parte în asediul rușilor asupra aeroportului Donețk, unde a fost lăudată pentru curajul său. Tânăra a fost rănită în schimbul de focuri, dar s-a întors la luptă după două ore, povestește Gennady Dubovoy, jurnalist la RIA Novosti.

Iubitul rusoaicei, Mikhail 'Givi' Tolstykh, un comandant al rebelilor pro-ruși, a fost ucis în luna februarie, cu un aruncător de rachete. El se afla pe lista persoanelor asupra cărora Uniunea Europeană impusese anumite sancțiuni.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri