Lunetiști și mii de soldați patrulează pe străzile din Davos. Cât costă măsurile de protecție pentru Forumul Economic Mondial

Data actualizării: Data publicării:
Foto: Simon Dawson/Bloomberg via Getty Images
Foto: Simon Dawson/Bloomberg via Getty Images

Între 23 și 26 ianuarie, puternicii lumii se vor reuni la Forumul Economic Mondial de la Davos, celebra stațiune de schi din Elveția. Iar măsurile de protecție sunt pe măsura evenimentului, relatează CNBC.

Preparations Ahead Of The World Economic Forum (WEF) 2017
Foto: Simon Dawson/Bloomberg via Getty Images

Peste 2.500 de invitați politici, oaspeți din lumea afacerilor și mai mult de 70 de lideri de stat, printre care liderul de la Casa Albă, Donald Trump, și președintele francez Emmanuel Macron, se vor întâlni, începând de marți, 23 ianuarie, la Davos, în inima Alpilor Elvețieni.

De câteva zile, scriu jurnaliștii de CNBC, pe străzile luxoasei stațiuni de schi pot fi văzute patrule de soldați și lunetiști, iar autoritățile fac filtre pe toate rutele de transport care duc spre Davos.

Formul este organizat în cantonul Grisons, iar întreaga responsabilitate legată de securitatea oaspeților se află pe umerii guvernului regional și nu al Ministerului Apărării din Elveția, a explicat un oficial sursei citate. 

Suma estimată a măsurilor de protecție? În jur de 9,37 de milioane de dolari, conform autorităților cantonale din Grisons.

Costul acesta se aplică doar unui grad „normal” de securtiate, însă prețul poate crește rapid în cazul impunerii nivelului de securitate 2 (amenințare ridicată) sau nivelului de securitate 3 (nivel excepțional).

Forțele armate care patrulează pe străzile din Davos sunt numite „gărzi de suport civil” și sunt plătite de către Departamentul Federal al Apărării, Protecției Civile și Sportului din Elveția.

Peste 5.000 de astfel de soldați au fost desfășurați în Davos.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri