„Lupii Nopții”, căzuți în dizgrația Kremlinului? Ce le-a făcut Putin motocicliștilor săi naționaliști

Data actualizării: Data publicării:
Vladimir Putin și Alexander Zaldostanov, liderul clubului de motocicliști „Lupii Nopții”.
Vladimir Putin și Alexander Zaldostanov, liderul clubului de motocicliști „Lupii Nopții”.

Grupul agresiv de motocicliști „Lupii Nopții”, care promovează viziunile imperialiste ale lui Vladimir Putin, nu a mai obținut anul acesta finanțare prezidențială.

bikeri
Vladimir Putin și Alexander Zaldostanov, liderul clubului de motocicliști „Lupii Nopții”.

Motocicliștii au cerut un grant de 15 milioane de ruble pentru a derula mai multe proiecte „patriotice”, inclusiv un eveniment de Anul Nou destinat copiilor, informează cotidianul Vedemosti, citat de The Moscow Times.

Paradoxal sau nu, o parte din granturile oferite de Kremlin au ajuns la trei organizații non-guvernamentale considerate în Rusia, în limbajul conotativ al spiritului sovietic, ca fiind „agenturi străine”.

Printre „agenturile străine” de pe lista lui Vladimir Putin, se numără și Centrul independent Levada, care a primit 2 milioane de ruble, Fondul regional Samarnaya Guberniya și un centrul de dezvoltare.

Ce implică eticheta de „agentură străină” impusă unei organizații non-guvernamentale în Rusia? În niciun caz tăierea acestora de la accesarea finanțărilor publice. Numai că ONG-urile categorisite în acest fel se află pe un registru al Minsiterului Justiției și sunt supuse unei examinări draconice.

„Jackpot”-ul oferit de Vladimir Putin, în valoare de 55 de milioane de ruble, a ajuns în conturile ogranizației care oferă premiile „Masca de Aur” în domeniul dramaturgiei.

În total, 2,25 miliarde de ruble au fost puse la dispoziția a aproximativ 970 de ONG-uri, informează agenția Interfax.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri