Lupte cu tancuri și artilerie la granița dintre Armenia și Azerbaidjan. 13 morți, printre care un general azer

Data actualizării: Data publicării:
Azerbaijan Armenia Escalation
Soldatul azer Vugar Sadygov, ucis în confruntările din data de 12 iulie dintre Armenia și Azerbaidjan, este îngropat în districtul Agstafa din Azerbaidjan. Sursa foto: Profimedia Images

UPDATE: Un general azer, printre victime

Azerbaidjan a anunțat moartea unui general azer, dar și a altor 5 ofițeri, în cea de-a treia zi de lupte cu forțele armene la granița nordică dintre cele două țări. Și-a pierdut viața și un soldat azer, iar bilanțul victimelor din Azerbaidjan a ajuns la 11 morți.

Lupte grele se dau la granița dintre cele două țări, potrivit Azerbaidjanului.

Armenia a anunțat moartea a doi ofițeri, informează BBC.

Ambele părți se acuză reciproc de bombardarea zonele civile de lângă graniță.

Situația în regiunea disputată Nagorno-Karabakh din sud rămâne tensionată.


Cel puțin patru soldați azeri au fost uciși în urma conflictului cu tancuri și artilerie care se petrece de două zile la granița dintre Armenia și Azerbaidjan, informează BBC.

Un conflict între cele două foste state sovietice asupra teritoriului Nagorno-Karabakh rămâne fără rezolvare, însă luptele recente s-au dus în Tavush, o zonă aflată la nordul teritoriului disputat.

Armata din Adzerbaidjan a anunțat patru morți, însă și distrugerea unei fortificații armene și a unor sisteme de artilerie. Armenia nu a anunțat victime.

Cele două foste state sovietice au purtat un război în perioada 1988 – 1994, când Armenia i-a susținut pe etnicii armeni din enclava Nagorno-Karabah, un teritoriu recunoscut la nivel internațional ca făcând parte din Azerbaidjan.

În cadrul unei întâlniri de urgență de luni, președintele azer Ilham Aliyev a spus că "Armenia va purta întrega responsabilitatea pentru această provocare".

În același timp, Armenia a acuzat Adzerbaidjan că "a folosit sisteme de artilerie într-un atac cu scopul de a captura poziții armene".

"Au fost respinși, suferind pierderi umane. Nu au existat victime printre soldații armeni", a anunțat pe Facebook Shushan Stepanyan, purtător de cuvânt al ministrului armean al Apărării.

În data de 6 iulie, președintele azer Aliyev a spus că negocierile de pace cu Armenia, pentru a rezolva conflictul vechi din Nagorno-Karabakh, au stagnat. El a mai spus că discuțiile recente între miniștri de Externe ale celor două țări sunt "fără rost".

Editor web: V.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri