Video Lupte pe teritoriul Rusiei. Partizanii anti-Putin susțin că au ocupat o localitate la granița cu Ucraina: "Rusia va fi liberă"

Data publicării:
Fum vizibil din localitățile din regiune Belgorod, din Rusia, la granița cu Ucraina, pe 22 mai 2023.
Se duc lupte pe teritoriul Rusiei, în regiunea Belgorod. Foto: Profimedia Images

Se duc lupte pe teritoriul Rusiei, în regiunea Belgorod, care se învecinează cu Ucraina, atacurile fiind revendicate de Legiunea Libertate pentru Rusia, care se descrie drept o miliție formată din ruși care vor să-l înlăture de la putere pe Vladimir Putin. Gruparea de partizani susține că a traversat granița din Ucraina și a ocupat deja o localitate aflată pe teritoriul rusesc, scrie The Guardian.

Partizanii spun că au ocupat localitatea Kozinka și au trimis unități și în orașul Grayvoron.

Aceste afirmații nu au putut fi verificate din surse independente.

Legiunea Libertate pentru Rusia a fost activă, până acum, mai mult pe rețelele sociale.

Atât autoritățile din Rusia, cât și cele din Ucraina au confirmat că se duc lupte în regiunea Belgorod.

Corpul rus de voluntari a transmis și un mesaj video pentru ruși, prin care îi asigurau că scopul lor este să-l dea jos pe Putin.

"Suntem ruși, ca și voi. Suntem oameni, ca și voi. Vrem să ne creștem copiii într-o lume liberă, vrem ca oamenii să poată călători pentru studii și să fie fericiți într-o țară liberă. Dar aceste lucruri nu există în Rusia lui Putin de astăzi, putrezită total de corupție, cenzură, libertăți restricționate și represiune. (...) A venit momentul ca dictatura Kremlinului să se termine. Mulțumim tuturor celor care ne susțin, ne trimit donații. (...) Sprijinul vostru este cel care ne aduce aminte, în fiecare zi, de scopul nostru final, Piața Roșie. Curaj și să nu vă temeți, pentru că ne întoarcem acasă. Rusia va fi liberă", se arată în mesajul transmis de unul dintre lideri care este flancat de bărbați înarmați.

Filmări postate pe rețelele de socializare au arătat un elicopter rus Mi-8 zburând peste localitatea Kozinka. Alte fotografii și filmări arată cum fumul se ridică din localitățile asediate.

Rusia a plasat regiunea Belgorod sub "regimul legal al unei zone de operaţiuni antiteroriste", a anunțat guvernatorul regiunii, Viaceslav Gladkov, un regim care permite acțiuni speciale și dă puteri sporite forțelor de ordine.

Gladkov a anunțat că populația civilă din zonă a fost evacuată.

"Am mers din uşă în uşă. O mare parte a populaţiei a părăsit teritoriul afectat, îi ajutăm cu mijloacele noastre de transport pe cei care nu au unul", a precizat guvernatorul Viaceslav Gladkov, pe Telegram, înainte de a adăuga că speră că "militarii noştri îşi vor finaliza misiunea în curând şi vor elimina inamicul".

Viaceslav Gladkov a mai spus că cel puţin şase persoane au fost rănite în bombardamente în regiunea rusă Belgorod.

Anterior, purtătorul de cuvând al Kremlinului, Dmitri Peskov, a pus atacurile pe seama Ucrainei, afirmând că aceste acțiuni sunt menite să distragă atenția de la faptul că orașul Bahmut, din Ucraina, a fost ocupat în totalitate de ruși, o informație care a fost dezmințită de ucraineni.

Editor : D.R.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri