”Mă rog pentru ei cu emoție”. Papa Francisc a înălțat o rugăciune pentru victimele din Turcia și Siria și a îndemnat omenirea să ajute

Data actualizării: Data publicării:
papa Francisc rugandu-se
Papa Francisc s-a rugat pentru victimele cutremurelor care au lovit Turcia și Siria. Foto: Profimedia Images

Papa Francisc s-a rugat miercuri pentru miile de victime din Siria şi Turcia, în urma cutremurelor care au devastat cele două țări. Cel mai nou bilanț indică peste 11.000 de morți și zeci de mii de răniți. Suveranul pontif a făcut apel la întreaga comunitate internațională să sprijine eforturile de salvare şi recuperare, informează Reuters.

''Mă rog pentru ei cu emoţie şi vreau să spun că le sunt aproape tuturor acestor oameni, familiilor victimelor şi tuturor celor care suferă din cauza acestui dezastru devastator'', a spus suveranul pontif.

''Le mulţumesc tuturor celor care oferă ajutor şi încurajez pe toată lumea să-şi demonstreze solidaritatea cu aceste ţări, dintre care una este deja măcinată de un război îndelungat'', a adăugat papa Francisc la finalul audienţei săptămânale desfăşurate în aula Paul al VI-lea de la Vatican.

Numeroase familii din sudul Turciei şi Siriei au petrecut o a doua noapte în ger în timp ce salvatorii, depăşiţi de amploarea dezastrului, depun eforturi pentru scoaterea oamenilor prinşi sub dărâmături la două zile după un cutremur masiv care a făcut peste 11.000 de morţi, potrivit ultimelor date anunțate miercuri, la ora prânzului.

Șansele de supraviețure ale victimelor care au rămas sub dărâmături scad cu fiecare oră din cauza temperaturilor foarte scăzute.

Editor : D.D.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri