Macron, după ce Sarkozy a spus că îl va vota la alegerile din Franța: Nu a existat niciun acord politic mai larg cu fostul preşedinte

Data actualizării: Data publicării:
Președintele Franței, Emmanuel Macron
Președintele Franței, Emmanuel Macron. Foto: Profimedia Images

Președintele francez Emmanuel Macron susține că între el și fostul preşedinte conservator Nicolas Sarkozy nu a existat un acord politic mai larg, dincolo de sprijinul exprimat de acesta din urmă, relatează Reuters. Declarația lui Macron vine după ce Sarkozy a anunţat marţi că îl va vota în al doilea tur al alegerilor prezidenţiale din Franța, din 24 aprilie.

Fostul preşedinte al Franței, Nicolas Sarkozy, a precizat că va vota în al doilea tur al alegerilor prezidenţiale, din 24 aprilie, pentru Emmanuel Macron, care "este, în situaţia actuală, singurul în măsură să acţioneze", potrivit AFP. Invocând într-un mesaj pe Facebook "fidelitatea pentru valorile dreptei republicane", Sarkozy a menţionat de asemenea "valorizarea muncii" de către preşedintele în exerciţiu şi "angajamentul lui european clar şi fără ambiguitate".

"Nu a existat un acord", a dat asigurări Macron la postul de televiziune France 2. Reacţia lui vine după ce în mass-media franceze au apărut speculaţii conform cărora Macron, care va avea nevoie de o majoritate după alegerile legislative ce vor avea loc mai târziu anul acesta, după votul la prezidenţiale, ar fi obţinut susţinerea lui Sarkozy, oferindu-i în schimb influenţă politică.

Susţinerea exprimată de Sarkozy îl va ajuta în mod cert pe Macron să atragă alegători care au votat în primul tur pentru candidata conservatorilor Valerie Pecresse, dar ar putea descuraja electoratul de stânga, care vor vedea în această susţinere o confirmare a faptului că Macron este tot atât de la dreapta eşichierului politic ca şi Sarkozy, mai scrie Reuters, citat de Agerpres.

Preşedintele în funcţie, Emmanuel Macron, s-a plasat pe primul loc în turul întâi al alegerilor prezidenţiale de duminică din Franţa, obţinând 27,85% din voturi şi devansând-o pe Marine Le Pen (23,15%), candidata de extremă-dreaptă cu care se va întâlni în turul al doilea, conform rezultatelor finale comunicate luni de Ministerul de Interne.

Editor : A.A.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri