MAE: Anunțul Rusiei că ar fi ucis 349 de „mercenari” români în Ucraina face parte din războiul hibrid al Moscovei

Data actualizării: Data publicării:
ministra de Externe Luminița Odobescu la pupitru cu steagul NATO în spate
Ministra de Externe, Luminița Odobescu. Inquam Photos / George Calin

Ministerul Afacerilor Externe reacționează, la solicitarea Digi24.ro,  după ce Ambasada Rusiei la București a susținut că militarii ruși au ucis 349 de „mercenari” români în Ucraina. Este vorba despre dezinformare, potrivit MAE.

„Ministerul Afacerilor Externe reamintește că partea rusă continuă să promoveze informații care, pe fond, fac parte din arsenalul războiului hibrid și al campaniei de dezinformare îndreptate împotriva statelor membre UE și NATO, inclusiv împotriva României”, arată un comunicat al MAE.

Potrivit cifrelor comunicate de Rusia, care nu pot fi verificate din surse independente, din România ar fi plecat să lupte în Ucraina 784 de „mercenari”, dintre care 349 ar fi fost uciși.

Acest lucru ar situa țara noastră pe locul 6 mondial în privința numărului de voluntari care luptă în Ucraina, raportat la aceleași cifre comunicate de Rusia.

Pe primul loc s-ar situa Polonia, cu 2.960 de voluntari plecați în Ucraina, dintre care 1.497 au fost eliminați. Pe locul 2, SUA - cu 1.113 soldați sosiți, dintre care 491 uciși.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri