Sari la conținut
News Alert

MAE: Un român a murit în cutremurul din Italia. Doi sunt răniţi, alţi nouă sunt dispăruţi

Ministerul Afacerilor Externe confirmă faptul că printre victimele seismului din Italia se află şi români. Unul dintre aceştia a murit. Conform informaţiilor obţinute de ambasada de la Roma, alţi doi români sunt răniţi iar rudele au anunţat dispariţia altor 9.

Magnitude 6.2 Earthquake In Central Italy Kill At Least 13

Foto: Getty Images

Comunicatul MAE:

„Ministerul Afacerilor Externe anunță cu profund regret decesul unui cetățean român în urma cutremurului care a afectat, în cursul nopții, regiunea centrală a Italiei. Misiunea diplomatică la Roma va asigura întreaga asistență consulară necesară în acest caz.

Totodată, menţionăm că, până în prezent, două persoane de cetățenie română au fost identificate printre răniţi și se află internate pentru îngrijiri medicale. De asemenea, un număr de 9 cetățeni români rezidenți în zona sinistrată au fost dați dispăruți de către aparținători.

Misiunea diplomatică română menține legătura permanentă cu autoritățile italiene competente și întreprinde demersuri pe toate canalele disponibile, inclusiv prin cele 2 echipe consulare mobile

(Ambasada României la Roma și de la Consulatul General al României la Bologna), care se află la fața locului şi acționează coordonat în vederea obținerii de informații cu privire la existența altor

cetățeni români, afectați de seism.”

MAE reamintește că cetățenii români afectați pot solicita asistență consulară la următoarele numere de telefon:

Ambasada României în Italia - (0039) 06 835 233 58 și (0039) 06 835 233 56

Consulatul General al României la Bologna - (0039) 051 5872120 și (0039) 051 5872209.

Pe aceeași temă