Magnatul indian care a devenit al doilea în topul bogaților lumii, în locul lui Jeff Bezos

Data publicării:
Gautam Adani a devenit al doilea cel ma bogat om din lume.
Gautam Adani a devenit al doilea cel ma bogat om din lume. Foto: Profimedia

Jeff Bezos și-a pierdut statutul de al doilea cel mai bogat om din lume, coborând pe locul 3, după ce magnatul indian Gautam Adani a urcat rapid în topul Bloomberg al miliardarilor, relatează CNN.

Elon Musk rămâne pe primul loc, cu 260 de miliarde de dolari.

Adani a avut nevoie de mai puțin de 9 luni să ajungă pe locul 2, după ce a început anul pe locul 14.

ste prima dată când o persoană din Asia s-a clasat atât de sus în topul Bloomberg, care a fost mult timp dominat de antreprenorii americani din domeniul tehnologiei.

Averea lui Adani a ajuns la 146,9 miliarde de dolari datorită afacerilor conglomeratului său, Adani Group. Acesta se ocupă inclusiv de porturi și cărbune, domenii care au prosperat în ultimii ani.

Acțiunile unor companii din cadrul grupului Adani au crescut cu peste 1.000% din iunie 2020, reflectând optimismul investitorilor cu privire la puterea conglomeratului în domenii precum infrastructura și energia regenerabilă, pe care premierul indian Narendra Modi le-a anunțat ca priorități pentru dezvoltare.

În februarie, Adani l-a depășit pe un alt magnat indian, Mukesh Ambani, devenind cea mai bogată persoană din Asia.

Averea netă a lui Bezos a scăzut la 145,8 miliarde de dolari, potrivit Bloomberg. Acțiunile Amazon au scăzut cu 3% ieri, iar de la începutul anului și-au pierdut 25% din valoare.


Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri