Mai mulţi oameni au fost răniţi în urma unui cutremur cu magnitudinea 5,2 produs în zona Golfului Tokyo

Data publicării:
seismograf care inregistreaza un cutremur
Cutremur cu magnitudinea 3,2 în judeţul Dâmboviţa. Foto: GettyImages

Un seism cu magnitudinea preliminară 5,2 a zguduit joi dimineaţă regiunile din jurul Golfului Tokyo, inclusiv prefectura Chiba şi centrul capitalei Japoniei, mai multe persoane fiind rănite uşor, conform agenţiei nipone de meteorologie şi autorităţilor locale, transmite agenţia Kyodo, citată de Agerpres.

Cutremurul, care s-a produs la ora locală 04:16, a atins nivelul 5 superior pe scara de intensitate seismică japoneză din 7 trepte în oraşul Kisarazu şi nivelul 5 inferior în localitatea Kimitsu, ambele din prefectura Chiba, potrivit Agenţiei Japoneze de Meteorologie (JMA).

JMA defineşte drept nivel 5 superior o situaţie în care multor persoane le este greu să meargă în timpul seismului. A fost pentru prima după martie 2012 când prefectura Chiba a fost zguduită de un cutremur de nivel 5 superior, potrivit agenţiei.

În urma seismului nu a fost emisă avertizare de tsunami.

În Kisarazu, ţiglele de pe acoperişurile a trei case au fost dislocate şi s-au împrăştiat pe pământ, în timp ce ferestrele clădirilor au crăpat din cauza mişcărilor seismice.

Două femei în vârstă de 70 de ani au suferit răni uşoare în prefectura Chiba. Alte două persoane au fost rănite în prefectura Kanagawa adiacentă, unde o femeie a căzut în casă, iar un bărbat a fost lovit în cap de o lampă care a căzut de pe un raft în timp ce dormea. În Tokyo nu au fost raportate persoane rănite la scurt timp după producerea cutremurului.

Majoritatea serviciilor feroviare au funcţionat normal şi nu a existat nicio întrerupere care să afecteze călătoriile navetiştilor.

JMA a avertizat că şi alte seisme cu o intensitate de până la 5 s-ar putea produce timp de aproximativ o săptămână.

Cutremurul a avut epicentrul în sudul prefecturii Chiba, la o adâncime de aproximativ 40 de kilometri.

JMA a raportat iniţial o magnitudine de 5,4, revizuită ulterior în scădere, la 5,2.

Editor : A.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri