Foto Șase morți în Olanda, după ce un camion a intrat în mulțime

Data actualizării: Data publicării:
camion iesit de pe carosabil
Mai mulți oameni care se adunaseră la un picnic au murit după ce un camion a intrat în ei, într-un oraș din sudul Olandei Foto: nos.nl

Mai multe persoane au murit sâmbătă după ce un camion a intrat în mulțimea adunată la o petrecere în aer liber în localitatea Nieuw-Beijerland, aflată în sudul țării, la aproximativ 30 de kilometri de Rotterdam, relatează „The Guardian”.

ACTUALIZARE DUMINICĂ, 28 AUGUST, ORA 17:00. Şase persoane au murit şi şapte au fost rănite, conform unui bilanţ transmis duminică de poliţia olandeză, relatează Agerpres.

„Bilanţul a ajuns la şase morţi şi şapte răniţi, dintre care unul în stare gravă, după accidentul de ieri”, a declarat pentru AFP o purtătoare de cuvânt a poliţiei, Mirjam Boers. „Ancheta continuă pentru a afla ce s-a întâmplat mai exact”, a adăugat ea.

Poliţia a exclus momentan orice pistă teroristă.

Un prim bilanţ al accidentului produs sâmbătă seară indica cel puţin doi morţi şi mai mulţi răniţi.

Şoferul de 46 de ani al camionului a fost arestat şi este investigat. Bărbatul, care nu a fost rănit, nu consumase alcool.

Șoferul camionului ar fi încercat să evite o furgonetă și a ieșit de pe șosea. Bărbatul, cetățean spaniol, nu a mai apucat să frâneze și i-a spulberat pe oamenii care erau, afară, la un grătar.


Știre inițială:

Poliția nu a precizat câte victime sunt, dar a anunțat că investighează accidentul, care a avut loc în jurul orei locale 19:00. 

Postul de televiziune NOS a relatat că cel puțin trei oameni au murit, iar șoferul camionului, care nu a fost rănit, a fost arestat.

accident olanda profimedia-0717041777
Zece ambulanțe au fost trimise la locul incidentului din Nieuw-Beijerland Foto: Profimedia Images

Imaginile publicate de presa locală arătă un camion al unei firme de transport spaniole, ieșit în decor, într-un spațiu verde, printre mese de picnic rupte. Nu se știe deocamdată ce s-a întâmplat și de ce vehiculul de mare tonaj a părăsit partea carosabilă și a ajuns în locul unde avea loc o petrecere de cartier, cu grătare, la care participau numeroase persoane.

Zece ambulanțe și un elicopter au fost trimise pentru a acorda asistență, iar mai multe victime au fost transportate la spital, în timp ce martori oculari și rude primesc consiliere psihologică.

Editor : Luana Pavaluca

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri