Mai nou, Kim Jong-un apare în public alături de o femeie misterioasă și toată lumea se întreabă cine este

Data actualizării: Data publicării:
kim jong un si anturajul lui
Kim Jong-un apare în public alături de o femeie misterioasă de câteva luni FOTO: DPRK Daily

De câteva luni, o femeie a fost inclusă în anturajul intim al liderului din Coreea de Nord, Kim Jong-un. Îl însoțește peste tot și apare și în fotografiile oficiale, dar nimeni nu știe cine este, identitatea ei fiind un mister absolut. Este o prezență foarte discretă, cu outfituri sobre, ochelari și mereu cu o geantă, dar apariția ei a intrigat pe toată lumea.

Femeia a fost alături de Kim săptămâna trecută, în timpul unui concert mare organizat în aer liber și a fost văzută cărând dosare și cu ocazia discursului pe care liderul nord-coreean l-a susținut în parlamentul țării, Adunarea Supremă a Poporului, când a promis că nu va renunța niciodată la arsenalul nuclear.

Mass-media de stat din Coreea de Nord publică de luni de zile fotografii sau clipuri în care apare femeia, uneori chiar lângă Kim, dar cu alte ocazii în fundal, dar nu a fost identificată niciodată.

Site-ul NK News, cu sediul în SUA, care publică informații pe surse din Coreea de Nord, a observat-o prima dată în luna februarie și de atunci o urmărește. „De obicei, a fost văzută purtând o geantă de mână, care poate conține obiecte de care liderul nord-coreean are nevoie în orice moment, cum ar fi telefonul, țigările sau medicamentele”, spune NK News, citat de The Guardian.

Are între 30 și 40 de ani și s-a speculat că ar putea fi chiar una dintre rudele lui Kim. Se crede că liderul nord-coreean are cel puțin două surori vitrege, pe nume Kim Sol-song și Kim Chun-song, ambele născute în anii 1970.

NK News a spus că Kim Sol-song, sora vitregă mai mare, ar fi „activă în conducerea partidului”, dar din culise. Dar despre Kim Chun-song se știu foarte puține lucruri.

Dinastia Kim, înființată în 1948 de Kim Il-sung, a condus cu mână de fier timp de trei generații și rareori au fost numite femei în funcții de conducere. Totuși, Kim Jong-un a permis câtorva femei să ocupe poziții importante, atât oficiale, cât și neoficiale.

Cea mai vizibilă este sora lui, Kim Yo-jong, de 34 de ani, care a devenit cea mai importantă figură a regimului nord-coreean după fratele ei, reprezentându-l adesea și pe plan internațional. Se speculează că ea este creierul din spatele imaginii publice atent construite a lui Kim, atât pe plan intern, cât și în străinătate.

Anul acesta, liderul suprem a numit prima femeie în funcția de ministru de externe, fiind vorba de Choe Son-hui, în vârstă de 57 de ani. El a mai apărut alături de Hyon Song-wol, de 44 de ani, o vedetă pop despre care se zvonește că este fosta iubită a lui Kim.

În 2018, Kim i-a acordat soției sale, Ri Sol-ju, titlul de „stimata primă doamnă”, iar analiștii au spus că gestul a fost un impuls major pentru statutul ei politic.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri