Maia Sandu, după distrugerea barajului de lângă Herson: Suntem gata să oferim sprijin ca urmare a inundațiilor

Data publicării:
Maia Sandu, președintele Republicii Moldova, susține o declarație de presă la Kiev, pe 27 iunie 2022.
Maia Sandu, președinta Republicii Moldova. Foto: Profimedia Images

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a condamnat distrugerea barajului Nova Kahovka, pe care a catalogat-o drept "o crimă de război" a Rusiei și i-a transmis președintelui Volodimir Zelenski că autoritățile de la Chișinău sunt gata să ofere sprijin în cazul persoanelor aflectate de inundații.

"Condamn cu tărie distrugerea barajului Nova Kahovka, în această dimineață", a declarat Maia Sandu într-un mesaj pe Twitter.

"Faptul că Rusia alege obiective critice de infrastructură ca ținte echivalează cu o crimă de război", a spus Maia Sandu.

Aceasta i s-a adresat direct președintelui ucrainean Volodimir Zelenski, căruia i-a transmis că Republica Moldova poate acționa în sprijinul persoanelor afectate de distrugerea barajului.

"(Domnule) președinte Zelenski, suntem pregătiți să oferim asistență ca urmare a inundațiilor și sprijin pentru a atenua impactul lor", a transmis Maia Sandu.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Distrugerea barajului Nova Kahovka a fost condamnată de mai mulți lideri europeni.

Președintele Consiliului European, Charles Michel, a calificat distrugerea parțială a barajului drept o "crimă de război" adăugând că Rusia trebuie să dea socoteală pentru asta.

Iar cancelarul Germaniei, Olaf Scholz, a spus că distrugerea barajului reprezintă "o nouă dimensiune" a războiului din Ucraina.

Editor : D.R.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri