Maia Sandu: „Republica Moldova e o țară mică și vulnerabilă. Va fi în siguranță în familia Uniunii Europene”

Data publicării:
Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu. sustine o declaratie la pupitru cu steaguri ale moldovvei in spate
Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu. Foto: Profimedia

Republica Moldova a transmis Comisiei Europene chestionarul pentru aderarea Uniunea Europeană. Țara va fi în siguranță în familia europeană, a spus Maia Sandu, președinta Republicii Moldova.

Integrarea Republicii Moldova în UE este „proiect de țară” și „proiect al acestei generații”, a spus Maia Sandu, citată de deschide.md.

Suntem gata să transmitem răspunsurile la primul chestionar pe care l-am primit de la Comisia Europeană acum 11 zile. Nu ne oprim aici. Între timp a venit alt chestionar, mai voluminos, la care va trebui de răspuns. Integrarea Republicii Moldova în UE este proiectul nostru de țară, este proiectul acestei generații. Este lumina la capătul tunelului de care avem nevoie cu toții. Pentru asta trebuie să muncim, pentru asta trebuie să ne angajăm în acest efort, un efort al întregii societăți. Contăm pe contribuția tuturor”, a spus Sandu.

Republlica Moldova este o țară mică și vulnerabilă. Republica Moldova va fi în siguranță în familia Uniunii Europene. În această familie putem oferi cetățenilor noștri mai multă siguranță, democrație consolidată, oportunități economice și bunăstare. Știm de unde pornim. Știm ce avem de făcut. Știm că trebuie să facem un efort enorm, dar real pentru ca să ajungem acolo”, a adăugat ea.

Vrem să aducem Europa la noi acasă. În acest document se vorbește despre legislație, care sunt prevederile ce țin de drepturile omului, care este situația economică. La acest chestionar a lucrat multă lume. S-a lucrat peste program, au fost și persoane din societatea civilă care au muncit pentru a putea aduce un rezultat” a spus și premierul de la Chișinău, Natalia Gavrilița.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri