Maia Sandu: Situația din regiune este cel mai periculos moment de la independența Republicii Moldova până acum

Data actualizării: Data publicării:
maia sandu
Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu. Foto: Profimedia Images

Situația tensionată din regiune este cel mai periculos moment din istoria Republicii Moldova de la independență încoace, a declarat președintele țării, Maia Sandu, într-un interviu pentru The Economist. Aceasta spune că, în prezent, cea mai mare amenințare la adresa Republicii Moldova o reprezintă cea militară, transmite tv8.md.

Maia Sandu s-a referit, în interviul pentru The Economist, la declarația unui general rus, care a spus că un control asupra sudului Ucrainei ar asigura o cale către Transnistria.

„Au fost niște declarații extrem de îngrijorătoare, după ce am văzut ce s-a întâmplat în Ucraina”, a declarat președintele Maia Sandu.

Șefa statului a vorbit și despre probabilitatea de aderare la NATO. Sandu consideră că acum acest lucru ar putea fi perceput drept o provocare.

„Încercăm să facem tot posibilul pentru a menține Republica Moldova în afara războiului. Neutralitatea nu asigură însă o protecție 100%”, a spus Maia Sandu.

Uniunea Europeană are datoria să susţină Republica Moldova, a spus miercuri preşedintele Consiliului European, Charles Michel, în cursul unei vizite la ChişinăuEl a adăugat că Bruxelles-ul ia în considerare un sprijin militar suplimentar pentru autorităţile moldovene.

Editor : A.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri