Majoritatea republicană și-a început activitatea cu o încercare de a-l salva pe Trump de anchete

Data publicării:
Marjorie Taylor Greene își face un selfie cu Kevin McCarthy
Controversata reprezentantă extremistă Marjorie Taylor-Greene își face un selfie cu Kevin McCarthy, după alegerea acestuia în funcția de Speaker al Camerei, după o procedură lungită pe mai multe zile. Foto: Profimedia Images

Majoritatea republicană din Camera Reprezentanților sare în apărarea fostului președinte Donald Trump - a votat formarea unei subcomisii de anchetă față de administrația Biden, pe care o acuză că a transformat guvernul federal american într-o „armă”, relatează Reuters. Republicanii au promis că vor folosi puterea dată de majoritatea în Camera Reprezentanților împotriva Departamentului de Justiţie, a FBI şi a altor agenţii federale care îi anchetează pe fostul preşedinte Donald Trump şi pe susţinătorii săi care au luat cu asalt Capitoliul la 6 ianuarie 2021.

Noua „Subcomisie cu privire la transformarea în armă a guvernului federal” ar urma să deschidă o amplă anchetă asupra administraţiei Biden, pe care republicanii o acuză că foloseşte FBI ca armă împotriva lui Trump. Republicanii vor investiga, de asemenea, acuzaţiile conform cărora administraţia Biden ar fi făcut presiuni asupra companiilor big-tech pentru a cenzura opinii contrare politicii Casei Albe.

Subcomisia va investiga cum anume executivul lucrează cu sectorul privat, grupuri non-profit şi alte agenţii „pentru a facilita acţiuni împotriva” cetăţenilor americani.

„Trebuie să trecem la treabă acum. Trebuie să demascăm abuzurile comise de birocraţia federală care nu a fost aleasă şi nu dă socoteală”, a declarat republicanul James Comer, şeful Comisiei de supraveghere, într-un discurs de la tribuna Camerei.

Partizanatul extrem de dur din politica americană, prezent printre susținătorii ambelor partide și mai ales după intrarea trumpiștilor extremiști în Congres, provoacă astfel de inițiative și de declarații ridicole.

Printre agenţiile federale vizate se află cele care investighează tentativa lui Trump de a răsturna rezultatul alegerilor din 2020 şi încălcarea de către acesta a legislaţiei documentelor clasificate, anchete denunţate de fostul preşedinte ca „vânătoare de vrăjitoare”.

Casa Albă a informat, luni, că avocaţii personali lui Biden au găsit documente clasificate, datând de când acesta era vicepreşedinte, într-un birou privat într-un think-tank din Washington afiliat actualului preşedinte. Biden spune că nu știa de documentele respective și că nu știe care e conținutul acestora, acuzând că au fost aduse acolo fără știrea lui. 

Editor : Adrian Dumitru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri