"Știu de ce a murit fiul meu". Mama jurnalistului francez ucis în Ucraina reacționează după ce Rusia a acuzat că el era mercenar străin

Data actualizării: Data publicării:
Frédéric Leclerc Imhoff
Jurnalistul francez Frédéric Leclerc Imhoff a fost ucis în Ucraina. FOTO: Profimedia Images

Mama jurnalistului francez Frédéric Leclerc-Imhoff, ucis în Ucraina în timp filma evacuarea dintr-o zonă bombardată, se declară revoltată după ce Rusia a acuzat că fiul ei era, de fapt, mercenar implicat în livrarea de armament ucrainenilor. "Știu de ce a murit fiul meu, cei vinovaţi de această absurditate criminală vor trebui să dea socoteală", a transmis femeia, scrie Le Figaro.

Liderul separatist din Lugansk l-a numit pe tânărul jurnalist "mercenar străin", "complice al forțelor de extremă dreapta".

"Să știi că nu vei reuși niciodată să-i murdărești memoria", a fost răspunsul mamei jurnalistului.

"Declarația ta mă scârbește. Toată lumea aici îi cunoaşte angajamentul profesional şi personal în favoarea democraţiei, a respectării omului şi mai ales în favoarea unei informări libere, imparţiale şi cinstite, toate nişte noţiuni care par foarte îndepărtate de ceea ce vă motivează", a adăugat ea.

Femeia l-a descris pe Frédéric Leclerc Imhoff ca fiind un bărbat discret și vesel.

"În ciuda durerii, știu de ce a murit fiul meu", a continuat ea. "Într-o zi, cei cu adevărat responsabili pentru această crima vor fi trași la răspundere. O anchetă a fost deschisă de către Parchetul Naţional Antiterorism, apoi încredinţată Oficiului de Luptă împotriva Crimelor contra Umanității".

Mama jurnalistului a transmis un gând și mamelor ucrainene care își plâng copiii, copiilor ucraineni care își plâng părinții și mamelor din Rusia care și-au văzut tinerii plecând ca soldați și nu îi vor mai vedea".

Frédéric Leclerc-Imhoff a fost ucis luni după ce o mașina care mergea să evacueze 10 oameni a fost bombardată în apropiere de orașul Severodonețk din regiunea Luhansk Jurnalistul avea 32 de ani și lucra de șase ani la canalul de știri BFM TV.  

După anunțul morții sale, președintele Franței, Emmanuel Macron, a scris un mesaj pe twitter. "Jurnalistul Frédéric Leclerc-Imhoff a fost în Ucraina pentru a arăta realitatea războiului. La bordul unui autobuz umanitar, alături de civili forțați să fugă pentru a scăpa de bombele rusești, a fost împușcat mortal", a precizat Macron.

Ministrul francez de externe Catherine Colonna, a spus, de asemenea, că Franța condamnă moartea "profund șocantă" a jurnalistului de 32 de ani.. "Franța cere ca o investigație transparentă să aibă loc cât mai curând posibil", a transmis șefa diplomației de la Paris.

 

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri