„Mamele eroine” cu câte zece copii vor primi câte un milion de ruble de la Vladimir Putin

Data publicării:
Vladimir Putin
Vladimir Putin. Foto: Profimedia Images

Regimul de la Kremlin a aprobat o nouă hotărâre prin care femeile care au primit titlul „Mamă Eroină”, reînființat recent de dictatorul rus, vor primi câte un milion de ruble fiecare, adică aproximativ 16.700 de euro, transmite agenția rusească de presă Interfax, joi.

De asemenea, stimulentele pentru părinții care au fost decorați cu „Ordinul Gloriei Parentale” vor crește de la 100.000 de ruble (aproximativ 1.700 euro) la 500.000 de euro (aproximativ 8.300 euro). Părinții care au primit medalia Ordinului Gloriei Parentale vor mai primi și o recompensă unică de 200.000 ruble (aproximativ 3.300 euro).

Titlul de „Mamă eroină” este acordat femeilor care au născut și crescut zece sau mai mulți copii. Ordinul Gloriei Parentale se acordă părinților care cresc șapte sau mai mulți copii, iar medalia acestui ordin se acordă părinților care cresc patru sau mai mulți copii.

Putin a semnat, recent, un decret care reînființează titlul stalinist de „Mamă Eroină”. Dictatorul rus preia, astfel, tacticile predecesorului său sovietic, Iosif Stalin, care încerca să crească natalitatea cu ajutorul acestei medalii. Ultima atribuire a titlului de „Mama eroină” în Uniunea Sovietică a avut loc în noiembrie 1991, cu puţin timp înainte de prăbușirea Uniunii Sovietice.

La începutul lunii august, președintele rus Vladimir Putin a semnat un decret care instituie titlul onorific de „Mamă Eroină” în Rusia.

Editor : Adrian Dumitru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri