Managerul care a concediat 900 de angajați pe Zoom are un nou mesaj. Reacția unuia din oamenii dați afară: „Insensibil și îngrozitor”

Data publicării:
sedinta zoom
Un manager și-a concediat 900 de angajați pe Zoom FOTO: captură video YouTube

Managerul care a concediat 900 de angajați într-o întâlnire online pe Zoom spune că îi pare „foarte rău” pentru modul în care au fost gestionate disponibilizările. Aceasta, după ce fragmente din întâlnire s-au viralizat pe rețelele sociale și bărbatul a ajuns sub un tir de critici, relatează BBC.

Vishal Garg, managerul unei companii de credite ipotecare din SUA, spune că demiterile erau necesare, dar că modul în care au fost anunțate a fost „nefericit”.

„Nu am reușit să dau dovadă de respect și apreciere pentru persoanele care au fost afectate”, a spus el într-un mesaj postat pe site-ul companiei.

„Îmi pare foarte rău și promit să învăț din această situație și să fac mai mult pentru a deveni liderul care ar trebui să fiu”, a spus el.

Garg a mai scris că și-a dat seama că „modul în care a comunicat această veste a înrăutățit o situație deja dificilă”.

Vishal Garg, 43 de ani, este directorul general al unei firme de servicii financiare online, Better.com, cu sediul în New York. El a convocat o întâlnire cu aproximativ 9% dintre angajații companiei miercurea trecută, pentru a le spune că sunt concediați.

„Nu este o veste pe care veți dori să o auziți... Dacă sunteți în acest call, sunteți parte din grupul ghinionist care este concediat. Angajarea voastră aici încetează deîndată”, le-a spus el oamenilor.

Managerul a dat vina pe fluctuațiile de pe piață pentru decizie, dar ulterior e explicat pe blogul lui că este vorba și de „performanță și productivitate”.

„Știți că cel puțin 250 dintre cei concediați lucrau în medie 2 ore pe zi, deși erau plătiți pentru 8? Au furat de la tine și au furat de la clienții noștri care ne plătesc facturile”, a spus el.

Christian Chapman este unul dintre cei 900 de angajați Better.com concediați pe Zoom. Chapman, care are 5 copii, a povestit cât de greu i-a fost să-și anunțe familia că nu mai are loc de muncă, chiar înainte de Crăciun.

Chapman a spus că apelul video a fost „insensibil” și „îngrozitor”.

„Chiar înainte de acel apel avusesem o discuție cu managerul meu și a spus că aveam performanțe bune, totul era în regulă”, spune el.

Când a auzit anunțul lui Garg, spune că „i s-a rupt inima”.

„Nu mi s-a mai întâmplat așa ceva niciodată. A fost foarte insensibil. A fost greu”, a spus Chapman.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri