Vladimir Putin face exerciții militare „intense” cu armele nucleare ale Moscovei

Data actualizării: Data publicării:
Rachetă nucleară intercontinentală Yars/Topol-M situată pe un lansator mobil, în cadrul unor manevre militare ale armatei ruse
Rachetă nucleară intercontinentală Yars/Topol-M situată pe un lansator mobil, în cadrul unor manevre militare ale armatei ruse, imagine din 2020. Foto: Profimedia Images

Forțele nucleare ale Rusiei desfășoară manevre militare „intense” în provincia Ivanovo, situată la nord-est de Moscova. În cadrul acestor exerciții sunt implicate inclusiv sisteme mobile lansatoare de rachete nucleare intercontinentale balistice, precizează agenția rusă Interfax, preluată de Reuters.

La manevre participă în jur de 1.000 de militari și 100 de vehicule, inclusiv sistemele mobile Yars/Topol-M capabile să lanseze rachete nucleare balistice intercontinentale, a informat ministerul rus al Apărării.

Racheta Topol-M a Rusiei are o rază de acțiune de 11.000 de kilometri și poate transporta o încărcătură nucleară de 800 de kilotone. Comparativ, bombele nucleare lansate la Hiroshima și Nagasaki aveau o încărcătură de 15-20 de kilotone.

Manevrele militare în care sunt implicate forțele nucleare ale Rusiei vin în contextul în care președintele SUA, Joe Biden, a anunțat că Statele Unite sunt dispuse să livreze Ucrainei sisteme mobile lansatoare de rachete cu rază lungă de acțiune de tip HIMARS, capabile să lovească precis ținte aflate la 80 de kilometri distanță, care ar oferi un avantaj major Kievului pe câmpul de luptă.

Editor : M.L.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri