Manfred Weber: România aparține spațiului Schengen!

Data publicării:
Manfred Weber dă un interviu.
Manfred Weber. Foto: Profimedia

Manfred Weber, preşedintele Partidului Popular European (EPP) a transmis un mesaj de susţinere pentru aderarea României la Spaţiul Schengen și se declară dezamăgit de rezultatul ședinței de consiliu. „Nu este corect, nu este drept și nu sunt profund de acord cu asta,” a declarat Weber.

„România aparține spațiului Schengen! În calitate de președinte al Grupului PPE și al Partidului, este de datoria mea să lucrez pentru obiectivul nostru: aderarea la Schengen pentru România și Bulgaria. La fel ca mulți dintre voi, sunt extrem de dezamăgit de rezultatul negativ al ședinței de consiliu de săptămâna trecută. Nu este corect, nu este drept și nu sunt profund de acord cu asta. Am declarat acest lucru public de mai multe ori în ultimele zile.
Activitatea mea în sprijinul extinderii spațiului Schengen datează de la începutul activității mele ca deputat în Parlamentul European. Sunt și am fost întotdeauna pentru, deoarece cred că libertatea de circulație în zona Schengen face parte din promisiunea europeană. Face parte din cel mai valoros și mai important simbol al cooperării noastre europene: libertatea.
Nu voi renunța la misiunea noastră. România își merită locul în Schengen. Pentru a realiza acest lucru, voi continua să implic în mod activ partenerii noștri din Austria, pentru a ne apropia obiectivul” a scris Manfred Weber pe Facebook.

Editor : A.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri