1.900 de doze de vaccin distruse la un spital din Boston, după ce un angajat a scos din greșeală un congelator din priză

Data publicării:
Congrlator pentru păstrarea vaccinului anti-COVID
Vaccinul anti-COVID trebuie păstrat în condiții speciale. Foto: GettyImages

Aproape 2.000 de doze de vaccin coronavirus Moderna au fost distruse la un spital din Boston, după ce un congelator a fost scos din priză din greșeală, iar sistemul de alarmă nu a funcționat, relatează The Independent.

Un purtător de cuvânt al spitalului a confirmat pentru NBC Boston 1.900 de doze de la Centrul Medical Jamaica Plain din Boston au fost distruse marți.

Ștecherul congelatorului s-a slăbit după ce un angajat al spitalului „l-a scos din greșeală” în timp ce făcea curățenie, iar sistemul de monitorizare al echipamentelor și care ar fi trebuit să dea alarma nu a funcționat. O anchetă internă a fost deschisă pentru a determina de ce s-a întâmplat acest lucru.

Purtătorul de cuvânt al spitalului a spus că se lucrează pentru înlocuirea dozelor distruse, iar centrul medical nu prevede perturbări ale procesului de vaccinare”.

Un incident asemănător a avut loc la începutul lunii ianuarie, în Mendocino (nordul Californiei). Autoritățile din acest comitat au fost obligate să distribuie focuri de urgență vaccinul pentru a fi administrat, după ce o pană de curent a afectat un congelator în care se afla serul.

Și în acest caz, alarma concepută pentru a alerta personalul cu privire la întreruperile de curent a funcționat defectuos, astfel încât oficialii din domeniul sănătății au fost nevoiți să administreze rapid sute de vaccinuri persoanelor disponibile.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri