10.000 de turci, anchetaţi pentru că folosesc internetul

Data actualizării: Data publicării:
Bitcoin Conference Held In Miami
MIAMI BEACH, FL - JANUARY 25: Eric Martindale (L) and John Dreyzehner from BitPay, the world leader in Bitcoin business solutions, demonstrate a transaction using an ipad to charge a customer who is using his phone to transfer Bitcoins for the purchase at the North American Bitcoin Conference being held in the Miami Beach Convention Centre on January 25, 2014 in Miami Beach, Florida. The convention brings together more than 500 bitcoin community members for a direction-setting conference aimed at driving the currency from speculation to mainstream. (Photo by Joe Raedle/Getty Images)

Aproape 10.000 de persoane din Turcia se află sub anchetă, fiind bănuite că ar utiliza reţelele de socializare pentru a sprijini activităţi teroriste. Anunţul a fost făcut de Ministerul de Interne de la Ankara, care a precizat că lupta împotriva terorismul se desfăşoară „cu hotărâre" pe Internet.

De la tentativa de lovitură de stat din iunie şi până acum, peste 100.000 de persoane incomode regimului şi-au pierdut slujbele, 150 de organizaţii media au fost închise şi 140 de jurnalişti arestaţi. Accesul la reţelele de socializare este blocat după fiecare nou incident petrecut în Turcia, însă Ankara susţine că acestea pur şi simplu nu mai funcţionează din cauza numărului mare de utilizatori.

Sursa: Digi24

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri