Sari la conținut

10 videoclipuri cu OZN-uri surprinse la TV în direct

Când doar un om raportează autorităților că a văzut un OZN, întâmplarea trece neobservată. Când Obiectele Zburătoare Neidentificate sunt observate de un grup mic de oameni există un oarecare interes, dar comentariile sunt rezervate. Însă altceva se întâmplă atunci când OZN-urile sunt văzute în direct de milioane de oameni într-o transmisiune TV în direct, scrie site-ul Listverse.com. Vă invităm să vedeți 10 videoclipuri cu aparițiile unor obiecte ciudate văzute live la TV.

10. TVA News - Montreal, Canada

În timp ce prezenta vremea pentru TVA News de pe acoperișul clădirii postului din Montreal, Canada, în seara zilei de 2 octombrie 2014, Colette Provencher a fost probabil singura persoană care nu a văzut un obiect luminos care a trecut prin spatele ei.

După frenezia inițială, multe persoane au fost de părere că era vorba doar de un meteorit. Alți utilizatori de internet au subliniat însă că lumina puternică din imagini durează prea mult pentru a fi un fenomen natural.

9. BBC - Newcastle, Marea Britanie

Pe 5 august 2009, în timp ce Colin Briggs prezenta știrile de dimineață, pe un ecran care prelua live un webcam al BBC-ului a putut fi văzut de milioane de oameni un obiect care a trecut în viteză pe lângă Podul Mileniului din Newcastle.

Mulți telespectatori au lansat pe platformele sociale o mulțime de teorii cu privire la ceea ce ar fi putut fi obiectul zburător. În timp ce unii susțineau că este o aeronavă, alții erau convinși că a fost un obiect extraterestru.

Un specialist englez în OZN-uri a studiat imaginile și a exclus ca obiectul să fie o aeronavă sau o pasăre. A declarat că filmarea este „interesantă și reprezintă un mister”.

8. TV Gazeta - Rio Branco, Acre, Brazilia

În februarie 2009, un cameraman brazilian al postului TV Gazeta a surprins în direct un OZN care își schimba culoarea succesiv. Desigur, telespectatorii au privit aceste scene cu uimire.

Aproximativ 25 de martori aflați la locul transmisiunii au văzut, de asemenea, obiectul.

OZN-ul a fost vizibil clar peste două ore. Deși este posibil ca obiectul să fi fost o dronă sau chiar un zmeu cu LED-uri, mulți oameni sunt de părere că în imagini este surprinsă o navă extraterestră.

7. Fox News - Washington, SUA

Pe 20 ianuarie 2013, în timp ce Fox News transmitea live din Washington, telespectatorii au putut observa un obiect luminos care apare „de nicăieri” și rămâne în apropierea unui monument celebru. A fost noaptea dinaintea celei de-a doua învestiri a președintelui Obama.

Mulți americani s-au gândit că obiectul neidentificat ar putea fi un elicopter cu tehnologie avansată de tip „stealth” al serviciilor de securitate. Alții au fost convinși că în imagini apare un OZN ajuns la Washington printr-un portal.

6. KOTV - Oklahoma, SUA

În aprilie 2017, reporterii KOTV, Darren Stephens și Travis Meyer discutau în direct despre o furtună care urma să se abată asupra regiunii. La un moment dat, pe feed-ul video din studio apar două obiecte misterioase negre sub norii amenințători care acopereau Oklahoma.

Un telespectator a postat imaginile pe internet, unde au devenit virale.

Unii sunt de părere că aceste lucruri nu erau altceva decât niște bucăți de mizerie aduse de vânt pe parbrizul mașinii. Cei care studiază fenomenul OZN spun că astfel de apariții sunt obișnuite înainte și imediat după furtuni mari din întreaga lume și că între cele două fenomene ar putea exista o legătură directă.

5. KLKN - Lincoln, Nebraska, SUA

Lincoln, Nebraska. În dimineața zilei de 4 septembrie 2013, când încă nu se luminase, meteorologul postului KLKN, Sean McMullen, a observat un obiect ciudat filmat cu o cameră instalată pe turnul de televiziune. După ce a trecut peste starea ușoară de șoc, a declarat: „N-am mai văzut așa ceva până acum!”.

În imagini apare un OZN în formă de triunghi, cu lumini intermitente pe suprafața lui. Observatorii din cadrul centrului MUFON (organizație care studiază fenomenul OZN) au declarat că obiectul este „curios” și că acesta a fost observat separat și de unul dintre membrii echipei.

Obiectul a rămas vizibil timp de 45 de minute, astfel că mulți oameni au înregistrat de acasă imagini cu apariția misterioasă.

4. RT - Londra, Marea Britanie

În 2013, în timpul unei transmisiuni live a stației Russia Today din Londra, s-a putut observa prin fereastra studioului un obiect închis la culoare care zbura de-a lungul Tamisei.

În urma acestei apariții ciudate, pe Internet au început dezbateri serioase. Unii telespectatori afirmau cu tărie că „obiectul” este o pasăre, în timp ce susținătorii fenomenului OZN erau convinși că obiectul nu era unul pământean.

3. Televiziune germană - Sudul Franței

O zonă din sudul Franței cunoscută sub numele de „Upside Down Mountain” (Muntele cu Susul în Jos), sau „End of the World Mountain” (Muntele Sfârșitului Lumii), este recunoscută pentru aparițiile dese ale OZN-urilor și diverse întâmplări ciudate.

Așa că nu este surprinzător faptul că, în 2014, o televiziune germană a reușit să surprindă în direct un obiect neobișnuit, în formă de disc, care plutea peste vârful muntelui.

Obiectul zburător a staționat mai multe secunde, apoi s-a deplasat vertical până când a ieșit din raza vizuală a cameramanului.

Majoritatea populației locale crede că în zonă s-ar afla o bază a navelor extraterestre pentru că și noaptea apar lumini ciudate și obiecte zburătoare în formă de disc.

2. KTNV - Las Vegas, SUA

O poveste la fel de ciudată ca și aparițiile obiectelor neidentificate este cea a unui american din Las Vegas - Ramon Watkins. Despre acesta se spune că are puterea de intra în contact cu OZN-urile pentru că a și demonstrat acest lucru în 2011, când postul local de televiziune, KTNV, i-a cerut să o facă în direct. Bărbatul declară însă că nu poate lua legătura cu extratereștrii, ci aude voci care îi spun când și unde apar navele acestora.

În timp ce cameramanul și reporterul se îndreptau spre Lacul Meade însoțiți de Watkins, au fost mai mult decât surprinși atunci când deasupra lor au apărut două OZN-uri sferice, luminoase.

Incidentul a fost surprins în direct și mai mulți oameni au reușit să-l înregistreze și să-l posteze online pentru a putea fi văzut și explicat, eventual, de experți.

1. Stație TV locală - Cincinnati, SUA

În timp ce la un post de știri locale din Cincinnati era prezentată rubrica meteo, o sferă ciudată a fost surprinsă de webcam-ul live și a putut fi văzută pe ecranul din studiou.

Unii au speculat că obiectul în cauză este planeta Venus, care poate fi văzută pe cerul dimineții, dar modul în care s-a mișcat părea să îi contrazică.

Mai ciudat este faptul că numai cu două săptămâni mai devreme, s-a raportat exact în aceeași zonă a orașului Cincinnati, un obiect asemănător. Fenomenul, consideră specialiștii, rămâne un mister, aceștia excluzând varianta Venus.

Citiți și: 

Experimentul Roswell, 70 de ani de mister și de controverse

Pe aceeași temă