13 morți, după un atac asupra celui mai mare aeroport din Pakistan

Data publicării:
militari pakistan

Deghizaţi în gărzi de securitate, atacatorii au pătruns pe aeroportul Jinnah din Pakistan cu mitraliere Kalaşnikov, grenade şi veste cu explozibili asupra lor. Imediat, terorişiti au început să tragă.

Ţinta a fost terminalul vechi al aeroportului, care nu mai este folosit pentru zboruri de linie, ci, în special, pentru zboruri cargo şi pentru plecarea şi sosirea VIP-urilor.

Toate cursele au fost anulate, iar la scurt timp au venit trupele speciale pakistaneze. Potrivit corespondenţilor străini, câţiva atacatori au încercat să se urce la bordul unei aeronave, însă au fost opriţi la timp.

Karachi este cel mai mare oraş din Pakistan şi a fost de mai multe ori ţinta atacurilor militanţilor. Pakistanul se confruntă de peste un deceniu cu o insurecţie islamistă, soldată deja cu mii de morţi.

La 1 martie, guvernul premierului Nawaz Sharif a reuşit să încheie un armistiţiu cu talibanii în speranţa de a impulsiona negocierile de pace. După câteva săptămâni, acordul a fost încălcat de militanţii islamişti.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri