13 oameni au murit într-o busculadă, încercând să fugă de poliție, în Peru. Erau într-un club care încălca restricțiile

Data actualizării: Data publicării:
Capital of Peruvian Amazonas Overwhelmed by Coronavirus
Foto: GttyImages

Cel puțin 13 persoane au murit și alte trei au fost rănite într-o busculadă care a avut loc la un club de noapte din Lima, Peru. Petrecăreții încercau să fugă de polițiștii care au făcut o razie în clubul care încălca restricțiile impuse din cauza coronavirusului, potrivit poliției peruviene, citate de CNN.

Poliția a fost chemată la clubul Thomas Restobar din cartierul Los Olivos din capitala Peru, sâmbătă seara, pentru a pune capăt unei petreceri ilegale la care au participat peste 120 de persoane.

În Peru sunt interzise evenimentele cu mulți participanți, iar cluburile trebuie să se închidă la ora 22.00.

Peru a luat măsuri stricte pentru a limita răspândirea coronavirusului, dar este una dintre cel mai grav afectate țări din America Latină, cu peste 576.000 de cazuri, potrivit statisticilor Universității Johns Hopkins. Peste 27.000 de oameni au murit până acum.

Într-o declarație oficială, Ministerul de Interne a spus că poliția nu a folosit „niciun tip de armă sau gaze lacrimogene pentru a elibera spațiul”.

Când oamenii au început să fugă de la etajul al doilea al clubului încercând să fugă de poliție, au căzut pe scări și au fost călcați de alți fugari.

Poliția a precizat că a demarat o anchetă pentru identificarea proprietarilor clubului și a celor responsabili de eveniment. 23 de persoane au fost arestate.

Editor web: Monica Bonea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri