160.000 de euro pentru familia șoferului de tir ucis la Berlin

Data actualizării: Data publicării:
camion berlin captura

O colectă organizată pe Internet, la o zi după atentatul de la Berlin, pentru rudele şoferului de camion polonez ucis în vehicului folosit în atac, a permis strângerea a peste 160.000 de euro, relatează Reuters, citat de News.ro.

camion berlin captura

Campania de finanţare participativă a familiei lui Lukasz Urban a fost lansată marţi de un şofer de tir britanic, Dave Duncan.

Corpul lui Lukasz Urban, în vârstă de 37 de ani, prezintă urme multiple de cuţit şi o rană prin împuşcare, a declarat vărul său, Ariel Zurawski, patronul firmei de transport la care lucra.

Potrivit cotidianului german Bild, autopsia a arătat că Lukasz Urban era încă în viaţă atunci când a fost înjunghiat.

Acest lucru sugerează că poate a încercat să-l oprească pe autorul atacului să intre cu camionul în mulţimea adunată în piaţa de Crăciun organizată alături de Kudamm, un celebru bulevard berlinez.

Eu doar am vrut să strâng câteva sute de lire sterline pentru familie, din partea transportatorilor britanici cu suflet mare”, a spus Dave Duncan pe site-ul de crowdfunding GoFundMe, salutând o „generozitate incredibilă din întreaga lume”.

Suma strânsă până în prezent reprezintă aproape 20 de salarii medii nete anuale în Polonia.

Presupusul autor al atentatului, tunisianul Anis Amri, a fost împuşcat de un poliţist italian vineri, în apropiere de Milano.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri