Sari la conținut

20 de ani de la moartea lui Kurt Cobain. Solistul trupei Nirvana s-a împuşcat în cap, în casa lui din Seattle

Anchetatorii au catalogat moartea lui Kurt Cobain drept sinucidere, deşi fanii au lansat tot felul de teorii, mai ales că artistul dispăruse de acasă de aproape o săptămână, înainte să fie găsit mort.

Cu Nirvana, Kurt Cobain cucerise lumea rockului la începutul anilor '90. Muzica sa l-a transformat în idolul a milioane de tineri, dar succesul nu i-a adus liniştea interioară. Cobain n-a ştiut cum să facă faţă celebrităţii şi, în ultimii ani ai vieţii, s-a luptat cu depresia şi dependenţa de heroină.

Cred că depresia a fost cauza principală. Şi încerca să facă faţă depresiei luând droguri, care nu ajută deloc”, spune scriitoarea Gillian Gaar.

În Seattle, oraşul în care Kurt Cobain a început să cânte, fanii îi aduc un omagiu la 20 de ani de la moartea sa. De la debut, Nirvana a vândut peste 75 de milioane de albume în toată lumea.

Pentru că a murit la 27 de ani, a rămas îngheţat în timp, nu a avut niciodată ocazia să facă ceva ce nu era perfect. Nirvana a lansat trei albume extraordinare şi chiar a schimbat felul în care am perceput muzica la începutul anilor '90”, a spus curatorul Jacob McMurray.