20 de ani de la moartea lui Kurt Cobain. Solistul trupei Nirvana s-a împuşcat în cap, în casa lui din Seattle

Data publicării:
kurt

Anchetatorii au catalogat moartea lui Kurt Cobain drept sinucidere, deşi fanii au lansat tot felul de teorii, mai ales că artistul dispăruse de acasă de aproape o săptămână, înainte să fie găsit mort.

Cu Nirvana, Kurt Cobain cucerise lumea rockului la începutul anilor '90. Muzica sa l-a transformat în idolul a milioane de tineri, dar succesul nu i-a adus liniştea interioară. Cobain n-a ştiut cum să facă faţă celebrităţii şi, în ultimii ani ai vieţii, s-a luptat cu depresia şi dependenţa de heroină.

Cred că depresia a fost cauza principală. Şi încerca să facă faţă depresiei luând droguri, care nu ajută deloc”, spune scriitoarea Gillian Gaar.

În Seattle, oraşul în care Kurt Cobain a început să cânte, fanii îi aduc un omagiu la 20 de ani de la moartea sa. De la debut, Nirvana a vândut peste 75 de milioane de albume în toată lumea.

Pentru că a murit la 27 de ani, a rămas îngheţat în timp, nu a avut niciodată ocazia să facă ceva ce nu era perfect. Nirvana a lansat trei albume extraordinare şi chiar a schimbat felul în care am perceput muzica la începutul anilor '90”, a spus curatorul Jacob McMurray. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri