Sari la conținut

Cel puţin 20 de oameni au fost răniţi în timpul carnavalului din Rio de Janeiro

Autorităţile braziliene au anunţat că cel puţin 20 de persoane au fost rănite, dintre care opt au avut nevoie de îngrijiri medicale suplimentare, după ce un car alegoric a intrat în petrecăreţii care participau la Carnavalul de la Rio de Janeiro, transmite DPA citat de News.ro.

Closing Ceremony 2016 Olympic Games - Olympics: Day 16

Foto: Gulliver/Getty Images

De asemenea, cel puţin trei persoane s-au ales cu fracturi şi un bărbat este în stare gravă, după ce a fost strivit între o barieră de securitate şi carul alegoric implicat în incident.

Potrivit primelor informaţii, acest accident a avut loc chiar la începutul principalei parade de samba, cunoscută drept Sambadromo, iar carul alegoric care a intrat în mulţime aparţine şcolii de samba Paraiso do Tuiuti.

Iniţial, autorităţile au oprit parada pentru a permite accesul pompierilor şi a paramedicilor în zonă, dar organizatorii au decis să continue Sambadromo.

Carul alegoric implict în incident a fost predat poliţiei din Rio de Janeiro.

În fiecare an, peste 3.000 de dansatori de la 12 şcolii de samba se întrec pe străzile metropolei braziliene pentru a obţine titlul de cea mai bună şcoală de samba la Carnavalul de la Rio de Janeiro.