21 de grade Celsius la New York

Data publicării:
vreme

Sudul Statelor Unite, din Tennessee până în Michigan şi Florida, a fost măturat de zeci de furtuni violente şi 20 de tornade, care au lăsat în urmă un peisaj de coşmar. Zeci de case au fost complet distruse, lăsând comunităţi întregi sub cerul liber chiar de Crăciun.

Mi se rupe sufletul să văd că unele familii şi-au pierdut pe cineva drag, că au rămas fără case. E un moment total nepotrivit. Niciodată nu e bine să se întâmple aşa ceva”, spune Nick Weems, şeriful comitatului Perry.

Autorităţile americane estimează că vremea a stricat planurile de Crăciun pentru 100 de milioane de oameni, care ar fi dorit să plece în vacanţă.

La New York a fost cea mai călduroasă zi de 24 decembrie din 1988 încoace: 21 de grade Celsius. Turiştii au fost extrem de surprinşi de vremea călduroasă.

La Washington D.C sunt prognozate 24 de grade, un record pentru o zi de Crăciun. Precedentul fusese stabilit în 1933, când au fost 21 de grade. Vremea a fost atât de caldă zile la rând că săptămâna trecută au înflorit cireşii.

În schimb, în Argentina a plouat torenţial, iar mai multe râuri din nord-estul ţării au ieşit din matcă. 6.000 de oameni au fost evacuaţi. Guvernul a deblocat ajutoare de urgenţă pentru sinistraţi.

Nici locuitorii din nordul Angliei, unde au fost inundaţii puternice, nu au parte de un Crăciun fericit. Mulţi nu şi-au refăcut casele şi stau cu frica în sân, pentru că meteorologii au anunţat noi precipitaţii de Crăciun.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri