Sari la conținut

23 de persoane au murit după ce au consumat dulciuri contaminate, probabil, cu pesticid

Foto: youtube

Decesele au început să survină săptămâna trecută, după ce un bărbat din provincia Punjab (centrul Pakistanului) a cumpărat dulciuri pentru a sărbători nașterea fiului său.

Bărbatul și 11 rude ale sale se numără acum printre cei decedați. În total, 77 de persoane au fost afectate, iar cinci se află în acest moment în stare gravă.

Poliția a arestat doi proprietari ai unui magazin local de dulciuri și pe unul dintre angajații acestora și a deschis o anchetă cu privire la sursa contaminării.

Oficialii suspectează că dulciurile au fost contaminate cu pesticid, care a ajuns în mod accidental în ladoos-urile (un tip de dulciuri foarte populare, în formă de mingiuțe), cumpărate de bărbat.

Potrivit BBC, în prezent se efectuează teste de laborator, după ce poliția ar fi descoperit saci de pesticid în magazinul de dulciuri.

Dulciurile fuseseră achiziționate de Sajjad Hussain, un localnic din districtul Layyah, după nașterea fiului său, la 19 aprilie. La 20 aprilie, Hussain a cumpărat 4,5 kg de ladoo pentru a sărbători fericitul eveniment. Cinci persoane au murit imediat după ce au consumat dulciurile, iar decesele au continuat pe parcursul weekendului, a indicat purtătorul de cuvânt al poliției, Irfan Faiz.