28 de ani petrecuţi după gratii, din greşeală

Data publicării:
INCHIS

David McCallum a fost condamnat la închisoare pe viaţă, în 1986, când avea doar 16 ani. El a fost acuzat că a răpit, jefuit şi omorât un bărbat. Americanul a susţinut mereu că este nevinovat şi că a mărturisit doar pentru că a fost bătut de poliţia din New York. Cazul a fost mediatizat şi, la începutul anului, a intrat în atenţia noului procuror din Brooklyn, care a re-analizat dosarul şi a stabilit că dovezile nu susţin verdictul.

„Nu există dovezi care să dovedească vinovăţia dincolo de orice dubiu, de aceea voi anula condamnarea”, a spus Matthew D'Emic, procuror la Curtea Supremă din Brooklyn

David McCallum a petrecut 28 de ani în spatele gratiilor, mai mult de jumătate din viaţă. Acum, la 44 de ani, bărbatul este conştient că nu poate recupera timpul pierdut în puşcărie, dar doreşte să se reintegreze în societate. Acum vrea să îşi spună povestea pentru că ar mai putea exista oameni condamnaţi pe nedrept.

Simt că după 29 de ani vreau să mă duc acasă. Normal, acesta este un moment amărui”, a spus David McCallum, închis pe nedrept pentru crimă. Am aşteptat multă vreme pentru asta, m-am rugat şi am sperat mereu că această zi o să vină”, a spus Ernestine McCallum, mama lui David McCallum.

Cel mai probabil, avocaţii lui David McCallum vor cere şi daune pentru anii petrecuţi pe nedrept în detenţie.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri